Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 20 Iun 2016 | 1237 vizualizari

 

Mergeti prin padure si gasiti bureti laptosi, ii adunati si daca tot urmeaza sa faceti un gratar nu este o idee rea sa-i pregatit si pe ei. Nu aveti nevoie decat de usturoi si o tigaie. Pofta vine mancand!
 

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg bureti laptosi
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare, otet
  • 1 rosie (optional)
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bureti laptosi cu usturoi (la gratar):

Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.


Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i tocati marunt.


Intr-o tigaie puneti putin ulei si apoi trantiti si buretii tocati. Lasati bureti sa se caleasca bine.


Cand sunt gata adaugati usturoiul tocat marunt (2 catei ii zdrobiti in palme si ii aruncati deasupra) si rosia taiata felii si mai lasati 2-3 minute.


Inainte de servire stropiti totul cu otet din belsug.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

buretii laptosi isi schimba culoarea pe alocuri in timpul gatirii, se "inversesc", nu va speriati, este normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

20.06.2016, 18:52

Rocsi 1

20.06.2016, 20:39

mihaelar63 1

28.06.2016, 14:06

Mi-ai amintit de copilarie . Asa cu usturoi imi placeau cel mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde cu maioneza