Friptura frageda de porc / Pulled pork

de Catalina L in Porc, 6 Noi 2021 | 4085 vizualizari

 

O specialitate americana din statele de Sud .

Rezultatul este o carne frageda care se rupe zdrente cu furculita, aromata si care se topeste in gura.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/friptura-frageda-de-porc-pulled-pork.html

 

INGREDIENTE

  • 1 spata de porc cu os de 2 kg
  • 70 gr de bulion concentrat de rosii
  • 250 ml de apa si 1 Kub de legume sau de pui
  • 3 linguri otet de cidru
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura mustar iute de Dijon
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de paprika afumata
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardel rosu si un ardel verde
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de porc / Pulled pork:

Incalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota.

Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare.

Adaugati bulionul, apa si kub-ul de pui sau legume maruntit. Amestecati bine. Varsati marinata peste carne si puneti deasupra ceapa taiata felii. Acoperiti cocota si dati la cuptor.

Dupa 1 ora si jumatate intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat. Adaugati un pic de apa daca este necesar, acoperiti din nou si dati din nou la cuptor.

Eu am adaugat ardeii taiati lamele.

Verificati cantitatea de lichid si arozati dupa fiecare ora.

Dupa 3 ore verificati daca carnea se zdrentuieste, daca nu continuati s-o gatiti acoperita.

A mea era buna, am intors carnea , am arozat-o si am gatit inca 30 de minute fara capac la  200 °C. Trebuie sa iasa bine rumenita.

Scoateti carnea intr-o tava, lasati sa se raceasca un pic si cu 2 furculite rupeti-o zdrente cand este inca bine calda.

Indepartati osul. Varsati sosul lasat peste carnea zdrentuita si amestecati

O puteti servi cu paine pita, face sandwich-uri sau fajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc / Pulled pork" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos de capere