Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

de Patricia Iordache in Porc, 18 Mar 2013 | 1967 vizualizari

 

Cu siguranta, tochitura nu este un preparat pe care sa nu-l cunoasteti deja, insa, m-am gandit sa va prezint modul in care il prepar si servesc eu.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru tochitura:
  • 500 gr. carne de porc (cotlet fara os, pulpa de porc);
  • 6 carnati semiafumati;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • putin ulei pentru prajit);
  • 6 catei usturoi;
  • sare;
  • piper

Ce ne trebuie pentru mamaliguta:

  • 2 cani malai;
  • 6 cani apa;
  • o lingura unt;
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta:

Cum preparam tochitura:  

Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late. Pisam usturoiul.

Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea.

Adaugam cubuletele de carne si lasam sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam bucatile de carnati si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca.

Oprim focul, adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare, piper si amestecam.  

Cum preparam mamaliguta:  

Poate nu este cel mai corect modul in care o prepar eu, insa imi iese foarte buna de fiecare data.

Pun malaiul, apa, sarea  si untul in ceaun. Amestec bine si pun pe foc, acopar cu capac si las asa 5 minute. Ridic capacul, amestec cu un tel ca sa nu aiba cocoloase, acopar si las fara sa ridic, 10 minute.

Amestec din nou, acopar cu capac si mai las 5 minute. Cand mamaliguta se desprinde de peretii vasului este gata si o rastorn pe un platou.  

Servesc tochitura si mamaliguta, alaturi de o bucata generoasa de branza de burduf si o cana cu smantana grasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

19.03.2013, 13:49

gaby_duceag 1

20.03.2013, 07:58

Asta da

Patricia Iordache 1

20.03.2013, 08:11

Asta da, restul nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!