Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

de Patricia Iordache in Porc, 18 Mar 2013 | 2207 vizualizari

 

Cu siguranta, tochitura nu este un preparat pe care sa nu-l cunoasteti deja, insa, m-am gandit sa va prezint modul in care il prepar si servesc eu.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru tochitura:
  • 500 gr. carne de porc (cotlet fara os, pulpa de porc);
  • 6 carnati semiafumati;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • putin ulei pentru prajit);
  • 6 catei usturoi;
  • sare;
  • piper

Ce ne trebuie pentru mamaliguta:

  • 2 cani malai;
  • 6 cani apa;
  • o lingura unt;
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta:

Cum preparam tochitura:


Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late. Pisam usturoiul.


Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea.


Adaugam cubuletele de carne si lasam sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam bucatile de carnati si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca.


Oprim focul, adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare, piper si amestecam.


Cum preparam mamaliguta:


Poate nu este cel mai corect modul in care o prepar eu, insa imi iese foarte buna de fiecare data.


Pun malaiul, apa, sarea si untul in ceaun. Amestec bine si pun pe foc, acopar cu capac si las asa 5 minute. Ridic capacul, amestec cu un tel ca sa nu aiba cocoloase, acopar si las fara sa ridic, 10 minute.


Amestec din nou, acopar cu capac si mai las 5 minute. Cand mamaliguta se desprinde de peretii vasului este gata si o rastorn pe un platou.


Servesc tochitura si mamaliguta, alaturi de o bucata generoasa de branza de burduf si o cana cu smantana grasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

19.03.2013, 13:49

gaby_duceag 1

20.03.2013, 07:58

Asta da

Patricia Iordache 1

20.03.2013, 08:11

Asta da, restul nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua in cuib de ciuperci cu carne