Varza a la Cluj

de -Miti- in Porc, 10 Mar 2012 | 4769 vizualizari

 

N-am schimbat profilul,am participat la Alice la provocarea "Lunea gatesc romaneste".

Sursa mea de inspiratie a fost Radu Anton Roman,care o numeste "varza clujeasca" . Pentru cine nu cunoaste acest fel de mancare il las pe el sa v-o descrie. "Miroase de te innebuneste! E inconfundabila,culorile stinse,straturile de carne,pana si felul in care sta lingura rezemata de un bulgare auriu de varza,totul se repeta,identic,de decenii."
Reteta am facut-o pe gustul meu,deci am lasat deoparte untura si am mai scazut din cantitatea de carne de porc si am lasat mana libera la marar si cimbru.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata,de marime medie
  • 0,5 kg carne tocata de porc
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete
  • marar si cimbru uscat
  • smantana
  • sare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:


Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei,apoi adaugam carnea tocata si putina sare.


Se spala,curata si desareaza (daca e nevoie) varza si se taie in fasii subtiri (sa recunoastem ca ale mele sunt cam grosolane,dar cum era prima oara sunt scuzata). Varza se pune la calit si adaugam o ceasca de apa fierbinte peste.


Fierbem putin orezul in apa sarata sau il "inflorim"dupa cum spune Radu Anton Roman.


Amestecam carnea,orezul "inflorit",condimentele si niste smantana.


Ungem oala -eu am folosit una de fonta - cu un strat de smantana apoi adaugam pe rand varza calita +smantana+amestec orez si tot asa ,terminand cu un strat de varza si smantana.


Se da oala la cuptor si se coace cam o jumatate de ora. Eu nu prea am mai asteptat sa se raceasca si sa se aseze straturile,de unde atata rabdare.


Se serveste cu o lingura de smantana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:48

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:20

mmmm buna rau

cocolina 1

19.04.2012, 20:43

E buna daca e de a la Cluj e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj