Curry de porc cu orez basmati

de papabundetot in Porc, 14 Aug 2013 | 2755 vizualizari

 

Ma repet poate dar pentru ca am avut aceste cateva zile libere,m-am bucurat din plin de ele,am gatit,m-am uitat la emisiuni culinare…mmm ce poate fi mai frumos de atat…pentru mine…NIMIC. :)

Am vazut o emisiune pe canalul Travel,pe care de mult vroiam sa o urmaresc dar niciodata nu am reusit pana acum “Reza,Spice Prince of India” ,asa se numeste si acolo nenea asta bucatarul indian printre alte preparate mi-a atras atentia cu un curry de pui gatit intr-un mod inedit pentru mine…eu am facut dupa aceleasi principii vazute acolo doar ca de porc pentru ca pui abia facusem si nu mai mergea :) Ingredientele…o parte sunt din imaginatia mea,o parte (cardamon,scortisoara,usturoi,ceapa) sunt vazute acolo.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr pulpa porc
  • o mana buna de stafide
  • 2 cepe albe mici
  • 5-6 catei usturoi
  • boabe de coriandru
  • 7 cuisoare,
  • scortisoara macinata
  • curry,
  • apa de flori de portocal
  • sos soia,
  • fulgi de ardei iute
  • 2 morcovi,
  • ciuperci,
  • 1 dovlecel
  • Orez basmati,
  • susan negru,
  • ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de porc cu orez basmati:

Carnea am taiat-o cubulete mici,am curatat-o bine de orice urma de grasime si am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,curry si fulgi de ardei iuite ai am lasat-o acolo pana cand am pregatit baza din restul ingredientelor.


Am pus o tigaie pe foc fara apa sau ulei si am adaugat in ea boabele de coriandru,curry,scortisoara,stafidele,cuisoarele, ceapa taiata bucati (nu foarte mici),usturoiul taiat si le-am lasat cam 10 minute la foc sa se coaca sa isi elibereze aromele,apoi le-am bagat in blender impreuna cu 100 ml apa si am amestecat pana am obtinut o pasta.Aceasta pasta am pus-o intr-o cratita ,am adaugat si carnea impreuna cu marinata in care a stat si am lasat sa fiarba pana cand carnea s-a gatit cam jumatate.


Am adaugat apoi morcovii taiati felii si am mai lasat sa fiarba,am adaugat si ciupercile si aproape inainte sa sting focul am pus si dovleceii cutratati de seminte si taiati pe diagonala. Am mai lasat sa dea un clocot si am servit cu garnitura de orez basmati cu susan negru si putin ulei de susan.


Mi s-a parut o imbinare reusita de arome de toate felurile,un preparat pe care sigur il voi mai face si in viitor,poate cu alte arome dar merita repetata experienta.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de porc cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

14.08.2013, 22:46

imi place gustul

babi5 1

14.08.2013, 23:33

papabundetot 1

15.08.2013, 08:57

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curry dulce