Curry dulce

de adriana65 in Porc, 26 Ian 2013 | 5640 vizualizari

 

Azi vin cu o reţetă indiană care ne-a plăcut în mod deosebit, atât mie cât şi familiei . Simplă, pe gustul nostru, al europenilor, dar şi delicioasă. O alternativă la clasica friptură de porc .

 

INGREDIENTE

  • - 500 g muşchiuleţ de porc
  • - 1 ceapă mare
  • - 2 căţei de usturoi
  • - 1 morcov
  • - 200 g roşii din conservă
  • - 1 lingură pudră curry
  • - 1,5 linguri zahăr brun
  • - 1 lingură oţet
  • - sare, piper negru măcinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry dulce:

Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele.

In vasul wok se încing 2 linguri de ulei, se pune ceapa şi se căleşte aproximativ 4 minute, până se rumeneşte. Se adaugă usturoiul, apoi praful curry. Se prăjesc toate 1 - 2 minute. Totul se stinge cu oţet.

Ceapa şi usturoiul se scot din vas şi se pun deoparte .

Carnea de porc se pune în uleiul rămas  şi se lasă la prăjit până se rumeneşte pe toate părţile. Se condimentează cu sare şi piper, se reintroduce ceapa prăjită şi usturoiul, roşiile, morcovii zahărul brun, o jumătate cană de apă fierbinte, se pune capacul şi se lasă la fiert până scade lichidul, aproximativ 30 minute.Curry de porc l-am servit cu orez fiert.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Curry de porc cu orez basmati