Tocanita de purcel cu praz si usturoi

de mihaelar63 in Porc, 17 Feb 2021 | 1970 vizualizari

 

 Mi-a venit dorul de o tocanita cu mamaliguta. Bineinteles ca a fost delicioasa cu muraturi asortate langa ea !!!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne purcel -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei usturoi
  • 1 bucata praz
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasata ardei cu telina -de casa
  • 1 lingura cu varf de faina alba
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • patrunjel vere
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de purcel cu praz si usturoi:

  1. Carnea de purcel se taie cuburi.
  2. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt .
  3. Sotati prazul si usturoiul in ulei .
  4. Adaugati carnea  de purcel pana cand devine albicioasa .
  5. Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati .
  6. Imediat se toarna incet  1 l apa si se amesteca .
  7. Condimentati cu cimbru  foaie de dafin si piper. Adugati pasta de ardei .
  8. Fierbeti la foc mic inabusit pana cand carnea este patrunsa .
  9. Supravegheati fierberea si mai adugati apa daca este nevoie .
  10. Daca doriti sa obtineti un sos mai gros , ridicati capacul si mariti intensitatea fierberii pana ajungeti la rezultatul dorit .Gustati si piparati/sarati daca mai este nevoie .
  11. La servire presarati frunzulite de patrunjel proaspat , pentru prospetime .
  12. Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta .

TIPS-URI

1

Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu praz si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de praz cu măsline şi porc