Felii de vinete cu branza, la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 4 Oct 2021 | 2472 vizualizari

 

 As fi dorit sa mancam vinete pane , dar fara a folosi prajirea in baie de ulei . In acest caz am ales coacera la cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete -1 kg
  • 3 oua
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr peset
  • 100 gr cubulete branza Cheddar
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingurita rasa piper cu lamaie
  • sare
  • ulei floarea soarelui pentru pulverizat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de vinete cu branza, la cuptor:

  1. Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume .
  2. Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm .
  3. Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama .
  4.  Condimentati vinetele cu pasta iute de ardei si cu piper cu lamaie .
  5. Se da fiiecare felie de vanata  prin faina alba si se trec prin ou batut .
  6. Ultima data se trece prin pesmet .
  7. Vinetele astfel impanate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Pulverizati pe deasupra putinb  ulei de floarea soarelui .
  9. Dati tava la cuptor cam 20 de minute pana vinetele  incep sa se rumeneasca .
  10. Pe fiecare vanata se poate presara branza sau cascavalul preferat .
  11. Eu am avut cubulete de branza Cheddar in doua culori .
  12. Se mai  lasa tava cateva minute la cuptorul incalzit ca sa se topeasca branza .
  13.  Servit feliile de vinete alaturi de legumele preferate .
  14. Sunt gustoase atat calde cat si reci .
  15.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama .

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de vinete cu branza, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sos de rosii si mozzarella