A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lasagna speciala

Postat de: cristeena20 in Lasagna

Carnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa)  Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Limonada de zmeura cu sirop de agave

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul...Citeste continuarea

Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Postat de: ctlina in Peste

Curățați ceapa și tăiați-o lamele.  Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii.  Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: katty in Bauturi

Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista  lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai...Citeste continuarea

Lapte de ovaz

Postat de: katty in Bauturi

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...Citeste continuarea

Lichior smochine

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat...Citeste continuarea

Limonada de mango

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Daca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci...Citeste continuarea

Lasagna inedita

Postat de: panacris in Lasagna

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină...Citeste continuarea

Lup de mare la cuptor cu patrunjel,...

Postat de: ctlina in Peste

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul...Citeste continuarea

Lamai murate

Postat de: mihaelar63 in Muraturi

Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai . Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente . Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent ....Citeste continuarea

Lagman -supa asiatica cu taitei de...

Postat de: Ksenya in Supe/Ciorbe

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...Citeste continuarea

Lipii la tigaie

Postat de: eumimi in Piine

Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si...Citeste continuarea

Laptele de aur

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Intr-un vas puneti la incalzit laptele de migdale si il amestecati cu curcuma, lichidul trebuie doar incalzit, nu fiert. Dupa omogenizare stingeti focul si il lasti sa se raceasca daca este...Citeste continuarea

Legume trase la tigaie, cu ficatei...

Postat de: katty in Ficat

Curatam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: ancutsa in Bauturi

  Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul. Amesteci...Citeste continuarea

Luscos cu carne de rata

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: ancutsa in Ficat

  Pui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng).  Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare....Citeste continuarea

Lichior de gutui sau gutuiata

Postat de: AdrianUdrea in Bauturi

Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele  de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...Citeste continuarea

Legume gatite la slow cooker Crock Pot

Postat de: panacris in Slow Cooker

Legumele se pun, așa înghețate în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, se asezonează de sare, piper șiulei, se amestecă ușor până ce se înglobează...Citeste continuarea

Legume coapte pe gratar, in ulei de...

Postat de: Bucataras in Conserve

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.  Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...Citeste continuarea

Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Postat de: Ksenya in Oaie

  Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul   si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic....Citeste continuarea

Lichior din nuci verzi

Postat de: panacris in Bauturi

Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau...Citeste continuarea

Legume in stil asiatic

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Spalam si curatam ciupercile si le taiem grosier Luam o tigaie wok punem o lingura de ulei la incins. Adaugam ciupercile si le sotam 3-4 minute. Avem grija sa mastecam din cand in cand...Citeste continuarea

Lichior de cirese negre

Postat de: katty in Bauturi

Spalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la...Citeste continuarea

Lichior de menta

Postat de: katty in Bauturi

Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un  borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...Citeste continuarea

Limoncello - Lichior din coaja de...

Postat de: panacris in Bauturi

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de...Citeste continuarea

Limba soacrei - aperitiv rusesc din...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: mirela0911 in Lasagna

Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se...Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si sos bechamel

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între...Citeste continuarea

Lasagna cu branzeturi

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se...Citeste continuarea

Lipii cu cartof si verdeata (lipii...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi...Citeste continuarea

Lipie la cuptor cu faina de naut,...

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii...Citeste continuarea

Legume daneze cu spanac

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: panacris in Lasagna

Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată,...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu couscous si...

Postat de: katty in Pui

In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...Citeste continuarea

Legume la aburi

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Se pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele...Citeste continuarea

Lichior de casa Limoncello

Postat de: katty in Bauturi

Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba. Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele. Punem capacul...Citeste continuarea

Lichior de cafea

Postat de: sufletista in Bauturi

Intr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp...Citeste continuarea

Legume la tava

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Se spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa....Citeste continuarea

Lapti de crap, prajiti

Postat de: vasimur in Crap / Caras

C urăț ăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheaguri le de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de  cca  o...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de...Citeste continuarea

Lasagna cu cartofi si branza sarata

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici). Se adaugă brânza...Citeste continuarea

Lamai confiate

Postat de: ctlina in Conserve

Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de porc si ciuperci

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală...Citeste continuarea

Legume uscate pentru mancaruri...

Postat de: ela in Conserve

Folositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au...Citeste continuarea

Legume cu iaurt si sos picant

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora.  Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu...Citeste continuarea

Lichior de nuci verzi

Postat de: Ina in Bauturi

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.  Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam...Citeste continuarea

Limonada Rock & Roll

Postat de: amalia01 in Bauturi

Povestea stă așa: o îndulcești cât și cu ce dorești tu. Cât despre cuburile de gheață, eu am pus în forme și câte o frunzuliță de mentă, dar și sirop...Citeste continuarea

Lapți de stiuca pane

Postat de: panacris in Peste

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea

Lapte de orez brun cu scortisoara...

Postat de: merisor67 in Bauturi

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]