A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lapți de stiuca pane

Postat de: panacris in Peste

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea

Lapte de orez brun cu scortisoara...

Postat de: merisor67 in Bauturi

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si ciuperci

Postat de: madi_marin in Lasagna

Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna. În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi...Citeste continuarea

Langosi cu branza de burduf si marar

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se...Citeste continuarea

Lasagna duo - pui si vita

Postat de: Constelatialeu in Lasagna

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...Citeste continuarea

Langosi de post, cu spanac

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se prepară umplutura. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei sufcient și la foc...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de: merisor67 in Lasagna

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...Citeste continuarea

Legume mexicane cu snitel de soia...

Postat de: PopaAngela in Mancaruri de post

Se pune uleiul la incins, apoi se pune ceapa taiata solzisori ca sa se caleasca putin, amestecam, apoi punem  legumele congelate in tigaia cu  ceapa calita, apoi punem si apa, sare,...Citeste continuarea

Linguini cu sos si pui

Postat de: Constelatialeu in Paste

Intr-o oala punem 2 l apa cu sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem pastele linguini la fiert. Separat taiem puiul cubulete mici, punem la incins tigaia wok, adaugam untul si-l lasam sa se...Citeste continuarea

Lapti de crap cu oua si verdeata

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Laptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamaie . Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta . Intoarceti laptii de pe o parte pe...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de vita

Postat de: oanapl in Lasagna

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se...Citeste continuarea

Linte cu pui

Postat de: TAB1TA in Pui

Carnea de pui se spala si se portioneaza in cubulete potrivite. Se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie rondele. Se pune putin ulei la incins si se...Citeste continuarea

Limonada cu turmeric anti-raceala...

Postat de: Oana in Bauturi

Curata lamaile si ghimbirul de coaja. Adauga pe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Peste sucul de lamaie, adauga mierea, praful de...Citeste continuarea

Linte in stil german cu Spatzle...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare. Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul. Baconul se transfera pe o...Citeste continuarea

Lapte cald cu mirodenii - El...

Postat de: ctlina in Bauturi

Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.  Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.  Reduceti focul si gatiti...Citeste continuarea

Lipie de casa

Postat de: licurici_lra in Piine

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de: Pungasa_Rogue in Lasagna

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si ricotta la...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Amesteca intr-un bol spanacul cu cateii de usturoi tocati fin, parmezanul ras, oul batut si ricotta. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa. Amesteca sosul de...Citeste continuarea

Lipii umplute cu branza indiana si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: trifadalia in Dulciuri

1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă...Citeste continuarea

Limba de porc cu ceapa

Postat de: trifadalia in Porc

Se pune limba la fiert in apa cu sare.  Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba...Citeste continuarea

Limba de vita cu ierburi si...

Postat de: gurita_ta2005 in Retete Delikat

Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute, dupa care...Citeste continuarea

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de: Constelatialeu in Peste

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...Citeste continuarea

Lecso

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa.  Carnatul se taie rondele si se pune...Citeste continuarea

Legume la tigaie cu creveti si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.  Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...Citeste continuarea

Lasagna cu foi proaspete de casa,...

Postat de: simona72 in Retete Delikat

Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se...Citeste continuarea

Legume la grill cu sos de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...Citeste continuarea

Limonada cu zmeura si fructoza

Postat de: Valclaudia in Bauturi

Lamaile se spala, se sterg cu un servet, apoi se taie rondele. Zdrobim 2 linguri de zmeura cu furculita, adaugam un pahar de apa rece si fructoza.  Amestecam pana se dizolva complet...Citeste continuarea

Lasagna vegetariana la tigaie cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Retete Delikat

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...Citeste continuarea

Lasagna cu somon si spanac

Postat de: cristina1985 in Lasagna

Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia  cratita de pe foc. Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una,...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: licurici_lra in Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...Citeste continuarea

Lichior de grepfrut (grape-fruit)

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Dacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja...Citeste continuarea

Lipii cu ierburi italiene

Postat de: simona72 in Retete Delikat

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut...Citeste continuarea

Limonada de capsuni

Postat de: amalia01 in Sirop / Compot

Capsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna...Citeste continuarea

Legume in sos de rosii

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Fasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii. Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: ancutsa in Lasagna

  Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin...Citeste continuarea

Limonada cu miere si lamaie

Postat de: eumimi in Bauturi

Stoarcem bine lamaile intr-un pahar.  Punem mierea intr-un alt pahar cu zeama de lamaie si amestecam cat sa se dizolve cel putin jumatate din ea.  Punem amestecul de miere si...Citeste continuarea

Linte rosie cu sparanghel

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade...Citeste continuarea

Lasagna crocanta cu carne de rata

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se...Citeste continuarea

Limba de porc cu sos de ceapa si...

Postat de: trifadalia in Porc

Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la...Citeste continuarea

Lichior de portocale

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Se spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină....Citeste continuarea

Legume cu pui garam-masala

Postat de: amalia01 in Pui

Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa. Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din...Citeste continuarea

Lasagna rapida

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Lasagna

Incepem cu pregatirea sosului. Punem carnea tocata intr-un vas pe foc. Lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam si ceapa tocata, cescuta de apa si lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut apa, adaugam...Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: sufletista in Vegan / Raw vegan

Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se...Citeste continuarea

Lichior de anason

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de: mirela0911 in Lasagna

Se curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Matele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de...Citeste continuarea

Lichior-crema de ciocolata - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să...Citeste continuarea

Legume picante

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Intr-un wok se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua, cury, coriandul, turmericul si sare. Se amesteca bine si se da focul...Citeste continuarea

Limba de vita in sos

Postat de: katty in Vita

Spalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa. Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba....Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro