Lasagna speciala
Postat de: cristeena20 in LasagnaCarnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa) Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Limonada de zmeura cu sirop de agave
Postat de: cristina1985 in BauturiZmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul...Citeste continuarea
Lup de mare/ Biban gatit in papiota
Postat de: ctlina in PesteCurățați ceapa și tăiați-o lamele. Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii. Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: katty in BauturiAlegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai...Citeste continuarea
Lapte de ovaz
Postat de: katty in BauturiCantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...Citeste continuarea
Lichior smochine
Postat de: Constelatialeu in BauturiMai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat...Citeste continuarea
Limonada de mango
Postat de: cristina1985 in BauturiDaca folositi mango congelat, atunci trebuie sa-l lasati sa se dezghete, apoi il scurgeti. In cazul in ca folositi fructul proaspat (copt neaparat, alfel nu are aroma) , atunci...Citeste continuarea
Lasagna inedita
Postat de: panacris in LasagnaÎntr-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină...Citeste continuarea
Lup de mare la cuptor cu patrunjel,...
Postat de: ctlina in PesteMixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul...Citeste continuarea
Lamai murate
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCantitatile sunt in functie de cate lamai ai . Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente . Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent ....Citeste continuarea
Lagman -supa asiatica cu taitei de...
Postat de: Ksenya in Supe/CiorbePieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...Citeste continuarea
Lipii la tigaie
Postat de: eumimi in PiineIncalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si...Citeste continuarea
Laptele de aur
Postat de: dantes in Vegan / Raw veganIntr-un vas puneti la incalzit laptele de migdale si il amestecati cu curcuma, lichidul trebuie doar incalzit, nu fiert. Dupa omogenizare stingeti focul si il lasti sa se raceasca daca este...Citeste continuarea
Legume trase la tigaie, cu ficatei...
Postat de: katty in FicatCuratam ficatul de pui, il taiem in jumatati, il spalam bine si il scurgem bine. Intr-o tigaie punem 15 gr unt si cand incepe sa se topeasca punem ficatul de pui. Acoperim cu un capac. Lasam sa...Citeste continuarea
Lichior de oua
Postat de: ancutsa in BauturiÎncălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul. Amesteci...Citeste continuarea
Luscos cu carne de rata
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCeapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati...Citeste continuarea
Lebar de casa
Postat de: ancutsa in FicatPui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng). Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare....Citeste continuarea
Lichior de gutui sau gutuiata
Postat de: AdrianUdrea in BauturiAlegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...Citeste continuarea
Legume gatite la slow cooker Crock Pot
Postat de: panacris in Slow CookerLegumele se pun, așa înghețate în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, se asezonează de sare, piper șiulei, se amestecă ușor până ce se înglobează...Citeste continuarea
Legume coapte pe gratar, in ulei de...
Postat de: Bucataras in ConserveLegumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor. Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...Citeste continuarea
Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Postat de: Ksenya in OaieIntr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic....Citeste continuarea
Lichior din nuci verzi
Postat de: panacris in BauturiNucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau...Citeste continuarea
Legume in stil asiatic
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSpalam si curatam ciupercile si le taiem grosier Luam o tigaie wok punem o lingura de ulei la incins. Adaugam ciupercile si le sotam 3-4 minute. Avem grija sa mastecam din cand in cand...Citeste continuarea
Lichior de cirese negre
Postat de: katty in BauturiSpalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la...Citeste continuarea
Lichior de menta
Postat de: katty in BauturiSpalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...Citeste continuarea
Limoncello - Lichior din coaja de...
Postat de: panacris in BauturiLămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de...Citeste continuarea
Limba soacrei - aperitiv rusesc din...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeMai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: mirela0911 in LasagnaSe curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si sos bechamel
Postat de: RODIMUR in LasagnaMai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între...Citeste continuarea
Lasagna cu branzeturi
Postat de: RODIMUR in LasagnaSe răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se...Citeste continuarea
Lipii cu cartof si verdeata (lipii...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi...Citeste continuarea
Lipie la cuptor cu faina de naut,...
Postat de: katty in PiineIntr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii...Citeste continuarea
Legume daneze cu spanac
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeAm preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: panacris in LasagnaÎntr-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată,...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu couscous si...
Postat de: katty in PuiIn uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...Citeste continuarea
Legume la aburi
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele...Citeste continuarea
Lichior de casa Limoncello
Postat de: katty in BauturiSpalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba. Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele. Punem capacul...Citeste continuarea
Lichior de cafea
Postat de: sufletista in BauturiIntr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp...Citeste continuarea
Legume la tava
Postat de: dantes in Mancaruri de postSe spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa....Citeste continuarea
Lapti de crap, prajiti
Postat de: vasimur in Crap / CarasC urăț ăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheaguri le de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postPune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de...Citeste continuarea
Lasagna cu cartofi si branza sarata
Postat de: RODIMUR in LasagnaCartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici). Se adaugă brânza...Citeste continuarea
Lamai confiate
Postat de: ctlina in ConservePuneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de porc si ciuperci
Postat de: RODIMUR in LasagnaCeapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală...Citeste continuarea
Legume uscate pentru mancaruri...
Postat de: ela in ConserveFolositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au...Citeste continuarea
Legume cu iaurt si sos picant
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeDovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora. Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu...Citeste continuarea
Lichior de nuci verzi
Postat de: Ina in BauturiNucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga. Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam...Citeste continuarea
Limonada Rock & Roll
Postat de: amalia01 in BauturiPovestea stă așa: o îndulcești cât și cu ce dorești tu. Cât despre cuburile de gheață, eu am pus în forme și câte o frunzuliță de mentă, dar și sirop...Citeste continuarea
Lapți de stiuca pane
Postat de: panacris in PestePeste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente,...Citeste continuarea
Lapte de orez brun cu scortisoara...
Postat de: merisor67 in BauturiMai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara...Citeste continuarea