Lasagna inedita

de Panacris in Lasagna, 14 Aug 2021 | 3487 vizualizari

 

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Foi de lasagna proaspete 2 bucăți,
  • Ouă 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 50 g,
  • Brânză de burduf cca. 50 g,
  • Mozzarella cca. 50 g,
  • Porumb fiert cca. 50 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 50 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 50 g,
  • Mărar 2 fire,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Pentru sos:
  • Smântână de gătit cca. 100 g
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Nucșoară după gust cca. ½ linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna inedita:

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul se spală se curăță și toacă mărunt, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper verdețuri aromatice și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pune foaia de lasagna, apoi umplutura, o nou foie de lasagna, roșiile feliate și brânza de burduf, cea de-a doua cantitate.

Ouăle se bat energic cu smântâna de gătit, se asezonează de ierburi aromatice, nucșoară, piper proaspăt măcinat, apoi se toarnă în mod egal peste lasagna.

Lasagna se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 g, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna inedita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna Vegetala