Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty in Lasagna, 19 Ian 2023 | 3731 vizualizari

 

 Pentru Reteta de lasagna cu carne de porc sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi lasagna, carne de porc, ulei, ceapa, unt, lapte, faina, cascaval.

 

INGREDIENTE

  • Pentru reteta de lasagna cu carne de porc, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1pachet foi lasagna de la Barilla
  • 1kg spata de porc
  • 100ml ulei
  • 2cepe
  • 1lingurita busuioc uscat
  • 1lingurita oregano
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 cutii cu rosii in bulion(de la Lidl am folosit eu)
  • 4-5catei de usturoi
  • Pentru sosul bechamel, avem nevoie de :
  • 100gunt
  • 1l lapte
  • 100g faina
  • sare
  • piper alb macinat
  • nucsoara macinata
  • In plus, mai avem nevoie de 250g cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de lasagna cu carne de porc:

Iata cum se prepara Reteta de lasagna cu carne de porc

Spalam carnea, o uscam cu servetele si o tocam.

Punem ceapa taiata marunt, in uleiul fierbinte si o calim putin, adaugand cate putina apa. 

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam carnea tocata si o calim pana se albeste si se evapora lichidul.

Turnam rosiile date prin blender dar nu facute pasta, usturoiul zdrobit si 300ml supa de legume sau apa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic, timp de o ora, sub capac.

Pentru sosul alb, topim untul la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, pana se incorporeaza. Luam vasul de pe foc si adaugam laptele cate putin, amestecand cu un tel, avand grija sa nu faca cocoloase.  Punem sare, piper alb si  nucsoara, dupa gust. Se pune din nou la fiert  amestecand continuu, pana se ingroase. 

Ungem o tava de 20\30 cu unt, punem 1-2 polonice de carne cu sos, un pic de sos bechamel si imprastiem pe toata suprafata.  Punem deasupra un rand de foi lasagna, le ungem apoi cu sos bechamel, presuram putin cascaval, apoi carne cu sos, si respectam succesiunea  cu foi lasagna, sos bechamel, cascaval si carne. 

Deci vom avea patru straturi foi lasagna si trei straturi carne, ultimul, bineinteles va fi de foi pe care le vom unge cu sos bechamel si vom presura deasupra cascaval.

Dam la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste usor.

Va doresc pofta buna!

Vezi si reteta de Lasagna cu spanac si ricotta.

TIPS-URI

1

Daca ne grabim, putem sa scurtam timpul de fierbere al carnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lasagna cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu ciuperci