Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac

de anomisana in Lasagna, 7 Feb 2012 | 2125 vizualizari

 

Am vazut la Academia lui Horia reţeta de spanac, doar că era cu spanac proaspăt. Mi-a plăcut aşa mult încât nu am rezistat să nu o încerc. Reţeta de lasagna am găsit-o într-o revistă, am păstrat doar ideea de foi înfăşurate, iar restul ingredientelor le-am înlocuit cu ceva pe gustul nostru. În plus, am folosit şi sos alb.

 

INGREDIENTE

Pentru sos  

  • 300 ml lapte
  • 1 lingură de amidon
  • 1 lingură de unt
  • pier alb, sare

  Pentru patul de spanac  

  • 450 gr spanac îngheţat
  • o ceapă roşie
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 gr seminţe de foarea soarelui decojite

  Pentru crema de brânză  

  • 150 gr brânză de burduf
  • 150 gr telemea de bivoliţă
  • 1 ou
  • 100 gr smântână
  • 2 linguri de spanac 
  • sare, piper alb, nucşoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac:

Pentru sosul alb am pus unt la topit, la care am adăugat amidon amestecat cu lapte. Am dat în clocot până s-a îngroşat ca o smântână subţire.


Pentru patul de spanac am tocat ceapa, am pisat usturoiul şi am dezgheţat parţial spanacul. Am călit ceapa, am adăugat spanacul, iar după ce s-a înăbuşit bine am adăugat usturoiul şi seminţele. Am mai lăsat pe foc preţ de i-2 minte şi gata.


Foile de lasagna le-am adăugat într-o oală cu multă apă fierbinte, în care am adăugat sare.


Pentru crema de brânză am mixat cele 2 feluri de brânzâ mărunţită împreună cu oul şi 100 gr smântână, apoi am adăugat spanacul, nucşoară şi am potrivit de sare.


Am pus cremă de brânză pe lungul foii de lasagna, am înfâşurat, le-am pus într-un vas de sticlă, apoi am turnat sos alb, în care am adăugat un ou bătut bine. Am dat la cuptor, apoi am aşezat porţii pe pat de spanac şi am mai pus nişte sos alb.



 

TIPS-URI

1

În crema de brânza am pus spanac pe care l-am luat din compoziţie înainte de a pune usturoiul şi seminţele

2

În reţeta lui Horia Vârlan erau seminţe de pin pe care eu le-am înlocuit cu seminţe de floarea soarelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

07.02.2012, 23:46

O fi tare bun!

anomisana 1

08.02.2012, 00:32

Mirela, chiar este bun, iar spanacul este altfel decât am învăţat să-l fac acasă.

babi5 1

29.08.2013, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna italiana