Lasagne cu sos Bolognese

de Sidy in Lasagna, 23 Iun 2010 | 6968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie lasagne
  • 600 g carne vita
  • 1 cutie rosii decojite
  • 250 ml bulion de casa
  • 125 g unt
  • 4-5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 150 g cascaval
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-500 ml supa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • nucsoara
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu sos Bolognese:

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.
In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile.Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin.Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.

Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:
Untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare, piper si nucsoara sfaramata si lasam sa dea cateva clocote.Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.

Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de lasagne( nefierte )un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagne. Deasupra radem cascaval marunt.

Continuam pina se termina toate tot asa: lasagne, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagne...Deasupra va fi un strat de lasagne peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta. Dupa ce este gata, se portioneaza lasagne si se poate servi cu ketchup deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Laly 1

23.06.2010, 22:20

Vreau si eu o portie.Este tare buna,as manca mereu.Daca mai ai si un pepsi rece!!!

Bunica 1

24.06.2010, 07:33

Nu ma dau in vant dupa paste, dar trebuie sa recunosc mi-as dori o portie din cea pregatita de tine. Secventele sunt prezentate ca la carte

nadina73 1

24.06.2010, 18:39

si eu vreau ,macar o portie mica si las furcile la schimb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna