Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

de Bucataras in Conserve, 1 Oct 2020 | 680 vizualizari

 

Legume coapte pe gratar, puse la borcan in ulei de masline, sunt o modalitate simpla de a prelungi perioada in care putem sa ne bucuram de bunatatile recoltate din gradina, cat mai mult timp. Eu am folosit ardei gras mai mititel ca dimensiuni, dovlecei si vinete albe.  Legumele le poti folosi apoi in salate proaspete, cu busuioc, feta, rosii si masline, la feluri simple de paste sau ingramadeste-le in sandvisuri cu pesto, carne, sau branzeturi. 

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi potriviti ca marime
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete albe
  • 1 capatana de usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume coapte pe gratar, in ulei de masline:

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.


Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in jumatate, daca sunt prea mari.


Unge intai gratarul cu putin ulei, sa poti intoarce usor legumele de pe o parte pe cealalta.


Condimenteaza-le cu sare, piper si aromatice uscate (sau simplu cu sare si piper doar) si coace-le pe ambele parti.


Curata ardeii de coaja, cotor si seminte si rupe-i in fasii.


Taie cateii de usturoi in felii pentru a-i strecura printre legume.


Pregateste borcanele - sterilizeaza-le. Eu am avut nevoie de 2 borcane maricele pt cantitatile de ingrediente date.


Incepe sa asezi legumele in borcane in straturi.


Pune un strat de vinete, catei de usturoi, frunze de busuioc, toarna ulei de masline. Continua cu un strat de ardei, iar usturoi, busuioc si ulei. Urmatorul strat va fi format din dovlecei si continua tot asa, pana se umple borcanul.


Ai grija sa umpli toate golurile de aer dintre legumele coapte cu ulei de masline, cu ajutorul unei frigarui. Acopera cu mult ulei, astfel incat legumele sa fie scufundate complet. Presara deasupra cativa graunti de sare grunjoasa.


Pune-le capac si depoziteaza borcanele in frigider. Se mentin foarte bine asa pentru cel putin o saptamana. La noi nu au rezistat mai mult. :)






Daca ti-a placut reteta noastra "Legume coapte pe gratar, in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

02.10.2020, 19:49

Arata tare bine!

Gherca Daniela 1

04.10.2020, 09:28

super!

Panacris 1

05.10.2020, 20:37

Bună idee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Strudel cu dovleac
  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei