Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

de Panacris in Conserve, 22 Sep 2015 | 1338 vizualizari

 

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de Mihaela : http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-cu-stafide-3470.html, deși pozele au fost pe măsură, am avut încredere în Mihaela și am trecut la treabă. Abia aștept să-i degust la iarnă ;) Mihaela, spune că rolul stafidelor e să preia o parte din iuțeala ardeilor ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • ardei iuți roșii 500 g,
  • sare de murături 1 lingură mare,
  • oțet de Topoloveni 9 grade 300 ml,
  • zahăr 150 g,
  • stafide cca. 100 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuți cu stafide conservați în oțet:

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele.


Oțetul se fierbe cca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se toarnă fierbinte peste ardeii și stafidele aranjate frumos în borcan.


Nu e nevoie de nicio mirodenie, stafidele fac totul ;) E simplu, dar aromat, dulceag-picant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuți cu stafide conservați în oțet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Panacris 1

23.09.2015, 16:26

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași.

Andreea Caroline 1

23.09.2015, 17:03

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:24

Grozav arata! Candva faceam si eu dar am renuntat pentru ca nu se mananca! Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciolomada - muratura cu ceapa