Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Smochinele astea nu se mai satura sa se inmulteasca si imi dau mie de lucru, in caz ca am vreun gand sa lenevesc. M-am gandit eu ca o parte din smochine sa le transform intr-un lichior, asa ca m-am pus pe treaba sa nu ma lenevesc prea rau. In reteta ppe care am gasit-o scria ca trebuie alcool de 45 grade, eu n-am avut, dar am pus o tuica de gutui traznet de buna ( zic unii, eu nu beau tuica dar m-am specializat in facut tuicomicina). Azi am executat prima etapa din cele 3 etape prin care trebuie sa treaca acest lichior.
Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se raceste apoi se toarna peste smochine si tuica, se mai lasa o saptamana la macerat, se amesteca din cand in cand, aceasta este a doua etapa. Ultima etapa consta in strecurarea fructului de lichid, punerea lichidului in sticle de sticla, se lasa la fermentat 2 luni de zile. Deci ne auzim si povestim la inceput de decembrie ce lichior a iesit, atunci revin si cu fotografii din urmatoarele 2 etape.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult