Lasagna cu branzeturi

de RODIMUR in Lasagna, 4 Apr 2020 | 5293 vizualizari

 

Mi-au plăcut pastele dintotdeauna, iar de brânzeturi m-am atașat mai târziu, dar bine, așa că de fiecare dată când pot face o rețetă care să le includă, mi se pare că este ceva special. Am făcut astăzi o tavă de lasagna cu brânzeturi în care am folosit ceea ce am avut la îndemână, în această perioadă a pandemiei, care ne restricționează deplasările după cumpărături. Astfel încât, în loc de brânză de vaci am folosit cremă de brânză, iar smântâna naturală a fost înlocuită cu ceea ce avem de la supermarket, dar aceasta nu a adus nici un prejudiciu calității produsului final. Așa că poate este bine ca uneori să renunțăm la unele prejudecăți și să avem curajul să gătim preparate din ceea ce avem la îndemână, pentru că sunt toate șansele să fim foarte mulțumiți, până la urmă.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de lasagna
  • 400 grame de telemea de vaci
  • 200 grame de brânză de vaci (am folosit cremă de brânză)
  • 6 ouă
  • 250 grame de smântână
  • 100 grame de mozzarella
  • 100 ml de lapte
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de pesmet
  • sare (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu branzeturi:

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă.

Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se presară pesmetul, pe toată suprafața tăvii.

Se pune primul strat de foi de lasagna (3), care se stropesc uniform cu lapte. 

Se pune o jumătate din cantitatea de umplutură și se acoperă cu alte 3 foi de lasagna.

Se stropesc foile cu lapte și se întinde uniform și restul de umplutură de brânză.

Se acoperă acest strat de umplutură de brânză, cu alte trei foi de lasagna.

Se toarnă deasupra amestecul de ouă cu smântână, se nivelează și apoi se presară mozzarella deasupra.

Se dă tava la cuptor până ce se rumenește frumos (aproximativ o oră).

Când lasagna este gata, se scoate din cuptor și se servește fierbinte.

TIPS-URI

1

Acest tip de lasagna nu necesită fierbere prealabilă. Este suficient dacă stropiți foile cu puțin lapte.

2

Folosiți sare, numai dacă este necesar. Eu n-am folosit, pentru că brânzeturile care au intrat în compoziție au fost suficient de sărate.

3

Serviți lasagna imediat ce o scoateți din cuptor, dar o puteți și reîncălzi, dacă va fi nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie