Lasagna cu branzeturi

de RODIMUR in Lasagna, 4 Apr 2020 | 292 vizualizari

 

Mi-au plăcut pastele dintotdeauna, iar de brânzeturi m-am atașat mai târziu, dar bine, așa că de fiecare dată când pot face o rețetă care să le includă, mi se pare că este ceva special. Am făcut astăzi o tavă de lasagna cu brânzeturi în care am folosit ceea ce am avut la îndemână, în această perioadă a pandemiei, care ne restricționează deplasările după cumpărături. Astfel încât, în loc de brânză de vaci am folosit cremă de brânză, iar smântâna naturală a fost înlocuită cu ceea ce avem de la supermarket, dar aceasta nu a adus nici un prejudiciu calității produsului final. Așa că poate este bine ca uneori să renunțăm la unele prejudecăți și să avem curajul să gătim preparate din ceea ce avem la îndemână, pentru că sunt toate șansele să fim foarte mulțumiți, până la urmă.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de lasagna
  • 400 grame de telemea de vaci
  • 200 grame de brânză de vaci (am folosit cremă de brânză)
  • 6 ouă
  • 250 grame de smântână
  • 100 grame de mozzarella
  • 100 ml de lapte
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de pesmet
  • sare (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu branzeturi:

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă.


Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna.


Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se presară pesmetul, pe toată suprafața tăvii.


Se pune primul strat de foi de lasagna (3), care se stropesc uniform cu lapte.


Se pune o jumătate din cantitatea de umplutură și se acoperă cu alte 3 foi de lasagna.


Se stropesc foile cu lapte și se întinde uniform și restul de umplutură de brânză.


Se acoperă acest strat de umplutură de brânză, cu alte trei foi de lasagna.


Se toarnă deasupra amestecul de ouă cu smântână, se nivelează și apoi se presară mozzarella deasupra.


Se dă tava la cuptor până ce se rumenește frumos (aproximativ o oră).


Când lasagna este gata, se scoate din cuptor și se servește fierbinte.

TIPS-URI

1

Acest tip de lasagna nu necesită fierbere prealabilă. Este suficient dacă stropiți foile cu puțin lapte.

2

Folosiți sare, numai dacă este necesar. Eu n-am folosit, pentru că brânzeturile care au intrat în compoziție au fost suficient de sărate.

3

Serviți lasagna imediat ce o scoateți din cuptor, dar o puteți și reîncălzi, dacă va fi nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

06.04.2020, 23:10

dantes 1

08.04.2020, 10:28

Gustoasa!

RODIMUR 1

08.04.2020, 11:01

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lasagna rapida