Lichior de oua

de Ancutsa in Bauturi, 1 Ian 2021 | 5261 vizualizari

 

Lichiorul de ouă este o băutură delicioasă și festivă, poate fi pregătit de Crăciun, de Revelion sau de Paște sau oricând dorești. Pentru cei care nu beau de fel (ca mine, de exemplu), poate fi cam tare, însă servit cu multă frișcă, se poate gusta și degusta în timp mai îndelungat (cam cât ține petrecerea de Revelion J )… îmmm, ce bun!

La mulți ani, dragi bucătărași și Un An Nou fericit! 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenușuri,
  • 4 linguri zahăr tos,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml smântână pentru gătit 20% grăsime,
  • Un praf de sare,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • Aprox 55 ml whisky,
  • 200 ml cremă desert Voila,
  • Un praf de nucșoară măcinată,
  • Ciocolată amăruie,
  • Sticksuri de ciocolată cu capuccino
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

 

Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul.

Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin ușor cremoase.

Torni laptele cald peste ouă, încet, pe marginea vasului, amestecând continuu.

Pui crăticioara cu amestecul înapoi pe foc foarte mic și fierbi până ce amestecul se îngroașă ușor, amestecând tot timpul cu o spatulă sau lingură de lemn. O să vezi că s-a îngroșat simțitor (însă nu-ți închipui că se va face ca o budincă, ci mai degrabă ca baza de la înghețată, eu exact așa fac înghețata) iar dacă ridica spatula și treci cu degetul peste spatulă, nu trebuie să se prelingă sau să se întâlnească cele două dâre. Poți folosi și un termometru de bucătărie, crema este gata atunci când amestecul a atins 70°.

Dai deoparte, acoperi cu folie și dai la rece câteva ore. (Eu l-am pregătit ieri și l-am lăsat peste noapte, pentru că mai am și alte rețete de pregătit pentru Revelion. Azi, când l-am scos din frigider, se mai îngroșase un pic.)

În momentul servirii, scoți lichiorul din frigider (o să vezi că s-a mai îngroșat), adaugi whisky după plac (care îl va subția un pic) și amesteci bine.

Torni lichiorul în pahare, cam până la jumătatea paharului.

Pentru decor, bați frișca lichidă (cremă pentru desert) cu mixerul până devine mătăsoasă și decorezi fiecare pahar cu frișcă, ciocolată rasă, un sicks de ciocolată și un praf de nucșoară măcinată (care pentru mine are miros de turtă dulce și o aromă deosebită).

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/lichior-de-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

03.01.2021, 09:12

bun, bun!

Ancutsa 1

03.01.2021, 11:23

Va multumesc!

Rocsi 1

03.01.2021, 19:56

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eggnog- Lichior de oua