Legume daneze cu spanac

de Panacris in Mancaruri de legume, 8 Mar 2020 | 2249 vizualizari

 

Nah, am trișat un picuț, am achiziționat legumele direct curățate, porționate, din frigiderul unicului market, Supeco din București;) Recunosc că, la legume congelate, stau tare bine, ca și varietate, versus preț ;) 

 

INGREDIENTE

  • Legume Daneze congelate (cartofi noi, broccoli, conopidă, morcovi, usturoi) cca. 800 g,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Spanac baby cca. 100 g,
  • Sare Himalaya 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Sos de soia 2 linguri.
  • Optional:
  • Parmesan sau tofu, ras 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume daneze cu spanac:

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;)

Să revenim;) Legumele se pun într-un vas termorezistent sau tavă mai mare de cuptor, se asezonează de sare, piper sos de soia, ulei de măsline și se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade acoperit. După ce s-a scurs timpul de gătire se descoperă, se adaugă foile de spanac și parmesanul optional, în perioada de post puteți folosi tofu ;) și se mai lasă la cuptor minim 5 minute.

Pentru varianta gătite în minuntul vas Zepter: în vasul rece se pun legumele, se asezonează de sare, piper sos de soia, ulei de măsline și se dau la gătit, acoperite, pe o sursă de căldură la foc mediu, până ce indicatorul termocontrulului de pe capac, ajunge la finalul zonei verzi, apoi se oprește focul, se lasă în continuare vasul acoperit, la gătit, fără sursă de încălzire, cca. 20 de minute până ce indicatorul termocontrolului, revine în zona bej.

Vasul ZEPTER, prin construcția lui unică și patentată, oferă beneficii multiple dacă este folosit așa cum trebuie. Fapul că se oprește focul când acul indicator de pe termocontrol, ajunge în zona verde, atunci baza vasului funcționează că o plită, deci economie de 60% energie.

După ce s-a scurs timpul de gătire se descoperă se adaugă foile de spanac și parmesanul optional, în perioada de post puteți folosi tofu ;) și se mai lasă la gătit, acoperit minim 5 minute.

Legumele se servesc ca atare, sau ca și garniture lângă preparate sățioase din carne.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume daneze cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare verde