A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lichiu cu smantana si pere

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi....Citeste continuarea

Lapti pane

Postat de: Bunica in Peste

Spală lapții și lasă-i pentru 15 minute în apă cu sare. Scurge apa, usucă lapții cu șervețele absorbante. Sărezi, piperezi și condimentezi lapții. Pune făina...Citeste continuarea

Lichior de gutui

Postat de: eumimi in Cocktail

Taiem gutuile in 4-5 si le punem in apa la fiert. Lasam aprox. 35-40 de min la fiert, pana cand se inmoaie bine si incep sa se sfarame. Strecuram zeama de la gutui, adaugam rachiul, zaharul si...Citeste continuarea

La joaca cu toamna: paste cu...

Postat de: klausenburger in Penne

1.  Fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet. 2.  Taie dovleacul, curăță-l de semințe și taie-l în cuburi potrivit de mari. Trage-l în tigaie cu ulei...Citeste continuarea

Laste cu branza si ceapa verde

Postat de: mihaelar63 in Paste

Spalati si taiati rondele ceapa verde . Feliati ceaafa afumata. Puneti cefa la prajit intr-o tigaie teflonata-Wok- incapatoare . Pentru rapiditate infierbantati 1 l apa...Citeste continuarea

Langosi unguresti

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Langosii se pregatesc repede insa aveti putin de asteptat pana este gata aluatul. Faina se  cerne si se pune intr-un vas larg, se amesteca cu restul ingredientelor , se framanta aluatul(...Citeste continuarea

Lasagna cu pui

Postat de: Dya in Lasagna

Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat, continuand fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui...Citeste continuarea

Limonada cu zmeura

Postat de: Criss in Bauturi

Zmeura se spala cu grija, pentru ca se zdrobeste foarte usor. Eu am pus zmeura intr-o strecuratoare, apoi am scufundat strecuratoarea intr-un lighean cu apa. Chiar daca zmeura e culeasa dintr-o...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac

Postat de: Ina in Lasagna

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu...Citeste continuarea

Lapte batut cu smantana

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai fierbem laptele si-l lasam sa se raceasca , apoi luam o oala de lut, punem smantana si incepem sa turnam laptele, amestecand bine sa se dizolve smantana. Umplem oala cu lapte , asezam un...Citeste continuarea

Lasagna cu branza si bacon

Postat de: rocsi_1612 in Lasagna

Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul...Citeste continuarea

Llapingachos - chiftele de cartofi...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei. Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul....Citeste continuarea

Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Sandvisuri

Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper. Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale. Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor. Turnam...Citeste continuarea

Lipii taranesti

Postat de: ancutsa in Piine

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa...Citeste continuarea

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...Citeste continuarea

Legume de vara la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de post

Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat). Amestecam sucul de rosii ( al meu a fost facut in casa) cu ardeiul copt. Punem compozitia intr-un vas termorezistent. Taiem rondele dovlecelul,...Citeste continuarea

Loempia vegetariana (Pachetele de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se toaca ceapa, morcovii si ardeii julienne, iar ceapa rondele.  Se hidrateaza taiteii 5 minute in apa rece, apoi se scurg. Se incalzeste putin ulei intr-un wok, la foc mare si se...Citeste continuarea

Legume de vara coapte

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de...Citeste continuarea

Limonada cu visine

Postat de: Criss in Bauturi

  Visinele se spala, se scot samburii si se fructele se mixeaza cu un blender vertical. Daca va deranjeaza pielitele visinelor, puteti strecura sucul , dar puteti sa-l si lasati ca atare....Citeste continuarea

Loboda la borcan pentru iarna

Postat de: Ksenya in Conserve

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul...Citeste continuarea

Legume sotate cu varza portugheza...

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul...Citeste continuarea

Lemon Curd

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Spalam bine lamaile si le stergem cu un prosop . Razuim coaja pe razatoarea mica si apoi stoarcem sucul de la cele 6 lamai. Intr-un ibric punem sucul, coaja de lamaie, untul  si zaharul si...Citeste continuarea

Lasagna vegetariana cu sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Lasagna

Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte. Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza...Citeste continuarea

Lemon curd

Postat de: susu in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

In primul rand pregatim legumele,  curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...Citeste continuarea

Lipie umpluta cu peste afumat si...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ceapa si ciupercile se curata, se toaca marunt si se calesc 10 minute in ulei. Cand nu mai are zeama de la ciuperci se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron ceapa cu ciupercile, pestele...Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de: merisor67 in Lasagna

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente. Tocăm ceapa, radăcinoasele și...Citeste continuarea

Limba de vita cu masline la slow...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute,dupa care se...Citeste continuarea

Legume umplute cu piept de pui

Postat de: Bucataras in Pui

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si...Citeste continuarea

Lipie Libaneza cu omleta si sunca...

Postat de: Bucataras in Pui

Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie....Citeste continuarea

Lasagna cu vinete

Postat de: AlexTeacher in Lasagna

Taiati vinetele felii subtiri; Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc...Citeste continuarea

Linte batuta cu ceapa caramelizata

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca. Adaugam 20 ml ulei...Citeste continuarea

Limonada cu capsuni si menta

Postat de: Criss in Bauturi

Capsunele curatate si spalate se pun intr-un vas impreuna cu cele doua frunzulite de menta si se paseaza cu mixerul vertical. (Se poate pune si mai multa menta daca va place, eu am vrut sa se...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: simona72 in Mancare copii

Punem zaharul brut la fiert impreuna cu pastaia de vanilie, crestata pe jumatate si scoase semintele din ea si puse in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Cand laptele...Citeste continuarea

Lasagna cu somon, spanac si leurda

Postat de: simona72 in Lasagna

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...Citeste continuarea

Lalele aperitiv

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Rosiile le tai in 4,dar nu complet , astfel incat sa se deschida ca o floare. Scoti cu grija semintele si umpli rosiile cu crema de branza . Atasezi cate o scobitoare in fiecare...Citeste continuarea

Luscos ardelenesc

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.  Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.  Ceapa...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: eumimi in Lasagna

Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana cand devine aurie. Adaugam carnea,1 cescuta de apa, bulion, sare si piper dupa gust si lasam pentru 10 minute pe foc. Separat pegatim sosul...Citeste continuarea

Laste cu ulei de seminte de dovleac

Postat de: Meea in Paste

    Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-.  Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul...Citeste continuarea

Loboda prajita cu afumatura de la...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai spalam usturoiul si-l taiem marunt, apoi spalam loboda si o taiem mai mare. Punem tigaia wok la incins adaugam ulei, nu foarte mult, apoi punem usturoiul tocat, asezonam cu sare si...Citeste continuarea

Legume la pergament sub capac de...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Legumele se dau pe razatoare, se  amesteca cu sare, daca doriti si putin piper, se asaza intr-o gramajoara si se strang in foaia pergament( cea de copt). Se coc 25 de minute, sau pana se...Citeste continuarea

Legume cu risoni

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. Curatam dovleceii si vanata de coaje si le taiem in cuburi mai mari. Scurgem conserva de ciuperci. Curatam morcovul si il taiem rondele...Citeste continuarea

Legume la tigaie

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Legumele se taie betisoare lungi de ~ 5 cm. Incingem uleiul intr-o tigaie (Wok) si calim morcovul pentru 5 minute. Adaugam si restul de legume si amestecam. Condimentam cu sare si piper....Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui

Postat de: reisnaor_2006 in Lasagna

Se prepara sosul de carne: Se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si pieptul de pui pe care l-am fiert si tocat marunt, rosiile...Citeste continuarea

Legume stir-free la tava in cuptor

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Asezam legumele in tava rotunda antiaderenta, presaram amestecul de mirodenii pe care il gasim in interiorul pungii cu legume, turnam putin ulei de porumb,...Citeste continuarea

Langosi de post cu dulceata de...

Postat de: Monica1997 in Mancaruri de post

Intr-un bol se pune drojdia cu putina apa calda si cele 3 linguri de zahar. In faina cernuta se formeaza o gropita in care adaugam apa,coaja rasa de lamaie, otetul, uleiul, sarea si maiaua....Citeste continuarea

Lalele din rosii cherry cu branza...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati ceapa arpagic foarte fin.  Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se spală roșiile cherry.  Se taie rosiile în 4 pe lungime dar numai pe trei...Citeste continuarea

Limba de porc cu bulion si masline

Postat de: CulinaryRainbow in Porc

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea...Citeste continuarea

Legume gatite la tigaia dry cocker

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Desprindem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece. In tigaia dry cocker punem 1 lingura ulei de masline si legumele congelate. Deasupra asezam buchetelele de...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: Moni_alex in Aperitive / Garnituri

Spalam conopida si varza de Bruxelles, taiam conopida in buchetele si indepartam frunzele exterioare ale verzei. Fierbem legumele separat in apa sarata pana cand se patrund usor cu un cutit....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]