Lapte de pasare cu sos de zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 646 vizualizari

 

Tocmai ce am muls cocosul pentru niste lapte......mai in gluma mai in serios, habar nu am de ce-i zice Lapte de pasare...dar ce conteaza, e asa delicios.....

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • sos de zmeura ( din camara proprie)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu sos de zmeura:

Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam restul de 5 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Cand laptele este fierbinte inmuiem in lapte o lingura si apoi luam din bezea cat cuprinde intr-o lingura si asezam in laptele fierbinte bulgarasii de bezea. Ii intoarcem de pe o parte pe alta apoi ii scoatem cu ajutorul unei spumiere, ii asezam intr-un castron. Procedam asa pana terminam toata bezeaua. Apoi turnam din laptele fierbinte peste galbenusurile frecate, amestecam bine pana se dilueaza putin apoi rasturnam amestecul, peste laptele ramas in cratita, punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Apoi turnam peste bulgarasii de bezea. Portionam in castronele si turnam sos de zmeura peste. Mie imi place cald, dar este foarte bun si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.11.2016, 16:20

de toate vad ca ai luat de la cocosul ala )) nici laptele nu l-ai lasat ))
de zeci de ani nu am facut lapte de pasare

Constelatialeu 1

09.11.2016, 16:41

Die, nu iert nimic.......))))

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 16:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Iaurt cu fructe tropicale, struguri si clementine