Loboda la borcan pentru iarna

de Ksenya in Conserve, 29 Iun 2016 | 23643 vizualizari

 

E sezonul lobodei.Anul asta loboda este foarte buna.Am tot cautat o reteta de conservare a lobodei .In afara de congelator n-am gasit una care sa-mi pasteze loboda ferma. Am testat diferite metode insa nu asa cum as fi vrut sa fie. Mai jos,aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok. Loboda ramane ferma,culoarea neschimbata ,la fel si proprietatile . V-o impart cu drag si voua.
Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • loboda
  • bors
  • sare pentru muraturi
  • tije de marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loboda la borcan pentru iarna:

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul borcanului,am presarat cu sare apoi am inceput sa asez frunzele intregi fara sa le toc,intre straturi presarati cu sare si continuati pana se umple borcanul ,tasand pana la refuz dar nu plin.Ultimul strat sa fie presarat cu sare.Am facut o cruce din tije de marar, are rolul de a tine frunzele in lichid.Separat am pus borsul la fiert ,l-am lasat sa fiarba cateva minute,am dat deoparte si l-am lasat sa racoreasca.Am turnat borsul in borcan pana s-a  la buza borcanului.Am inchis cu capac si l-am dat la beci.

 

TIPS-URI

1

Folositi numai sare pentru muraturi

2

Borsul sa fie de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Loboda la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

30.08.2016, 21:11

kytz 1

13.03.2017, 19:19

Rețetă salvată! Anul asta o probez cu siguranță!

Panacris 1

19.05.2021, 18:31

Intereseant și de probat! Dar m-ai făcut curioasă, cu sarmalele în frunze de lobodă

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole pentru iarna