Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna

de dakris in Conserve, 19 Aug 2012 | 11728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 16 ardei mari, de preferat rosii
  • cca 700 ml suc rosii
  • ulei
  • sare
  • 6 borcane de 720 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna:

Vinetele se decojesc cu ajutorul curatitorului de legume, se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs.


Cat se scurg vinetele, spalam ardeii si le scoatem samburii si ii taiem felii ori cubulete, dupa preferinta.


Pregatim 2 tigai cu strat antiaderent, una pt ardei si una pt vinete (sa nu pierdem vremea :P) punem putin ulei si cate 2 pumni de legume in fiecare, le calim 3 min, la foc mediu, apoi le lasam la scurs. Repetam procedura de cate ori e nevoie.


Intr-o cratita incapatoare punem ardeii si vinetele, le lasam sa se mai racoreasca, apoi le amestecam bine.


Borcanele le sterilizam, fie prin fierbere 15 min din momentul in care au incepu sa fiarba, fie le pumen pe tava in cuptorul neincalzit in prealabil si le mentinem la foc mediu, 30 min).


In borcanele sterilizate punem suc de rosii cat latimea a doua degete, apoi umplem borcanele cu legumele amestecate. Capsam, intoarcem borcanul de 2,3 ori cu capacul in jos pt a se dispersa sucul de rosii. Apoi, punem borcanele intr-o oala cu apa si le scufundam pana la bordura superioara a acestora. Le sterilizam 30 min din momentul in care au inceput sa fiarba, le inlaturam de pe aragaz, acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem in oala pana la racirea completa. Apoi le depozitam in camara.


Cu legumele astfel conservate, in sezonul rece, putem prepara deliciosul ghiveci de legume . :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

20.08.2012, 10:44

Merisor 1

20.08.2012, 18:57

imi place reteta ta, bravo!

dakris 1

21.08.2012, 08:17

multumesc, merisor67!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in suc de rosii