Lasagna cu foi de clatite

de BakeUpArtist in Lasagna, 28 Oct 2016 | 880 vizualizari

 

M-am gandit sa fac o lasagna ceva mai rapida, si anume cu foi de clatite. Pe langa faptul ca s-a copt mai rapid, este foarte gustoasa, se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

Sos bolognese

  • 500 g carne tocata (eu am folosit porc);
  • 2 morcovi mari;
  • 3 cepe mari;
  • 1 lingura ulei;
  • 700 ml pasta de tomate;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;
  • 200 ml apa;

Sos bechamel

  • 700 ml lapte;
  • 50 g unt;
  • 200 g faina;
  • nucsoara;
  • piper;
  • sare;

Foi de clatite

  • 4 oua;
  • 500 ml lapte;
  • sare;
  • 250 g faina;
  • mozzarella pentru asamblat;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu foi de clatite:

Sos bolognese


- Se curăță legumele și se toacă mărunt;


- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;


- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;


- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;


- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;


Foile de clătite


- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;


- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;


- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;


Sosul bechamel


- Se topește untul;


- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;


- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;


-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;


Asamblare


- Se tapetează o tavă cu unt;


- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;


- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;


- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;


- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.


- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.


- La servire eu am adăugat pesto;

 

TIPS-URI

1

Daca folositi carne tocata de vita, puteti adauga o lingura extra de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

BakeUpArtist 1

28.10.2016, 17:05

Da, ideea principala era sa folosesc foi moi, care se topesc in gura. Si astea sunt ideale.

Rocsi 1

28.10.2016, 20:01

Ce idee faina! Bravo!

deyutzky 1

31.10.2016, 15:31

Suuuper! Arata grozav si imi place ideea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna vegetariana