Lipii libaneze cu omleta si branzeturi

de Rocsi in Sandvisuri, 27 Iul 2016 | 798 vizualizari

 

Nimic nu este mai simplu, mai bun si mai gustos, ca o asa lipie, dimineata la micul dejun! Dam o raita prin frigider, vedem ce cu ce putem combina si putem obtine niste bunatati. Cam asa am facut si eu, aveam lipii ce trebuiau consumate, ceva branzeturi, am facut repede o omleta si gata. La aceste chestii m-am folosit de aparatatul meu drag, Panini Maker, la care imi pregatesc si niste sandwich-uri delicioase, dar voi puteti pregati totul intr-o tigaie antiaderenta.

 

INGREDIENTE

  • 3 lipii libaneze
  • 100 gr cas de oaie
  • 80 gr urda
  • 100 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 oua
  • 30 gr bacon cubulete
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 4 crengute marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu omleta si branzeturi:

Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper. Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale. Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor. Turnam compozitia de omleta, inchidem capacul aparatului si lasam omleta sa se rumeneasca. Cand este gata, o luam din aparat si o facem bucatele potrivite. Casul, urda si mozzarella, le dam pe toate pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-un bol, le amestecam, presaram sare, piper, ierburile de Provence, dar adaugam si parmezanul.


Restul de marar verde il tocam, il incorporam in compozitia de branzeturi. Luam prima lipie si pe jumatate din ea punem din amestecul de branza, apoi bucatele de omleta. Venim cu cealalta jumatate de lipie peste umplutura, presam putin. La fel facem si cu celelalte lipii. Punem prima lipie in Panini, inchidem capacul si le lasam pana se rumenesc si branzeturile se topesc. La fel coacem si celelalte lipii. Nu aveti acest aparat, simplu, le rumeniti intr-o tigaie, asa cum am mai zis si in introducere. Le portionam, presaram patrunjel verde tocat deasupra, le servim calde cu felii de rosii!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu omleta si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

29.07.2016, 19:43

Multumesc Daniela

Xandrinne 1

30.07.2016, 12:04

Tare bun!!

Rocsi 1

30.07.2016, 21:37

Multumesc Xandrine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sandvis Ochelaristul