Turte cu cartofi

de Lau in Sandvisuri, 11 Ian 2017 | 672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g untura
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura
  • 4 cartofii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei.


Acoperim si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp, pregatim umplutura-cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam de coaja.


Ii punem intr-un bol si ii pisam, adaugam untul, sare, piper, usturoiul ( pe care il vom face mujdei), apoi amestecam bine.


Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipind marginile, presand cu degetele.


Le coacem intr-o tigaie, la foc mic, pe ambele parti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

12.01.2017, 19:50

Multumesc

Rocsi 1

12.01.2017, 20:07

Ce faine sunt!

miki_a 1

13.01.2017, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pide -placinta cu carne