Turte cu cartofi

de Lau in Sandvisuri, 11 Ian 2017 | 483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g untura
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura
  • 4 cartofii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei.


Acoperim si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp, pregatim umplutura-cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam de coaja.


Ii punem intr-un bol si ii pisam, adaugam untul, sare, piper, usturoiul ( pe care il vom face mujdei), apoi amestecam bine.


Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipind marginile, presand cu degetele.


Le coacem intr-o tigaie, la foc mic, pe ambele parti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

12.01.2017, 19:50

Multumesc

Rocsi 1

12.01.2017, 20:07

Ce faine sunt!

miki_a 1

13.01.2017, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti