Turte cu cartofi

de Lau in Sandvisuri, 11 Ian 2017 | 1225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g untura
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura
  • 4 cartofii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei.


Acoperim si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp, pregatim umplutura-cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam de coaja.


Ii punem intr-un bol si ii pisam, adaugam untul, sare, piper, usturoiul ( pe care il vom face mujdei), apoi amestecam bine.


Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipind marginile, presand cu degetele.


Le coacem intr-o tigaie, la foc mic, pe ambele parti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

12.01.2017, 19:50

Multumesc

Rocsi 1

12.01.2017, 20:07

Ce faine sunt!

miki_a 1

13.01.2017, 20:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan cu portocale, la cuptor