Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza

de Satisfyyourcravings in Lasagna, 26 Iun 2016 | 2387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rosie
  • 50 grame branza Scarmoza
  • 200 grame Ricotta
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • foi proaspete de lasagna
  • Pentru sos:
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 2 tije telina
  • ulei de masline
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 30 grame ciuperci de padure uscate
  • 1 vanata mare
  • 70 grame pasta de tomate
  • 400 grame rosii in bulion
  • 500 grame passata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foie de dafin
  • 800 ml supa de legume
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza:

Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte.

Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi.

Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza legumele 10 minute, pana se inmoaie. 

Intre timp, se rade vanata si se toaca ciupecile, pastrand lichidul in care au fost hidratate si se adauga in sos. Se gatesc 20 de minute, la foc mic, amestecand frecvent.

Se adauga oregano, pasta de tomate si frunza de dafin si se mai lasa 2-3 minute, apoi se adauga apa de la ciuperci, rosiile in bulion si passata. 

Se adauga zaharul si supa si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute- o ora pana cand sosul s-a ingrosat.

Se indeparteaza foia de dafin si se transforma sosul in pasta, cu ajutorul unui blender vertical pentru un sos ceva mai fin (optional). 

Se toana 1/3 din sos intr-un vas potrivit pentru cuptor. Deasupra se aseaza foi de lasagna, astfel incat toata baza sa fie acoperita. Se ung foile cu Ricotta si se alterneaza restul ingredientelor in aceeasi ordine: sos, foi de lasagna si Ricotta pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat fiind de sos. 

Se feliaza rosia si se aseaza din loc in loc pe lasagna, la fel ca si branza Scamorza. 

Se ung frunzele de busuioc cu putin ulei si se aseaza si acestea pe lasagna.

Se coace in cuptorul preicalzit la 180 de grade timp de 30 de minute, daca foile de lasagna sunt proaspete sau o ora pentru cele uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de lasagna cu carne de porc