Lasagna

de AndrutzaP in Lasagna, 4 Noi 2016 | 467 vizualizari

 

Lasagna, una dintre cele mai cunoscute retete italienesti. Sincer, nu ma atrage atat de mult.


Dar am primit fix din Italia un pachet de foi de lasagna si na, ce era sa fac, le-am folosit:)

 

INGREDIENTE

  • Sosul cu carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • un sfert ţelina mica
  • 100 g bacon
  • 400 g rosii descojite din conserva (o conserva mica)
  • 3 linguri unt
  • 600 g carne tocata amestec
  • sare, piper, busuioc
  • supa de vita
  • Sos bechamel
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • In plus
  • Foi de lasagna
  • parmezan sau cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

  Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata si omogenizam bine cu legumele. Punem supa de vita si lasam sa fiarba pana se evapora toata zeama.

   Cand s-a evaporat toata zeama, adaugam rosiile cuburi cu tot cu zeama din conserva si condimentam cu sare, piper si busuioc. Daca nu este suficient de zemos sosul mai adaugam putina supa de vita sau, daca nu mai aveti, putina apa.

   Mai lasam sosul pe foc pentru inca 20 minute.

   Intre timp preparam sosul bechamel. Intr-o cratita cu fundul dublu punem untul la topit. Cand este topit adaugam faina si o calim putin. Adaugam laptele treptat, amestecand energic. Lasam sosul pe foc pana se ingroasa/se leaga si apoi il condimentam cu sare si nucsoara.

   Intr-o tava de aproximativ 25/30 cm asezam ingredientele astfel:un pic de sos de carne, foi de lasagna, sos bechamel, sos de carne, parmezan. Continuam in aceasi ordine pana terminam cele 2 sosuri. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel cu parmezan ras din belsug. Foi de lasagna vor mai ramane in pachet, veti folosi cam 300 g din 500 cat are un pachet.

    Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

    Se serveste calda!

    Pofta buna!

   

 

TIPS-URI

1

sosul bechamel nu trebuie sa fie foarte tare, lasati-l la foc pana este suficient de lichid sa-l puteti intinde cu o pensula.

2

sosul de carne trebuie sa fie zemos, sa aiba in ce se gati apoi toata compozitia in cuptor.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3
Lasagna-4
Lasagna-5
Lasagna-6
Lasagna-7
Lasagna-8
Lasagna-9
Lasagna-10

COMENTARII (14)

anca_rm

anca_rm 1

04.11.2016, 16:03

ce buna este

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:32

o bunatate!

Rocsi

Rocsi 1

04.11.2016, 20:33

Servesc o bucatica ca de mult nu am mai mancat lasagna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!