Lasagna Vegetala

de bianca92 in Lasagna, 22 Aug 2014 | 2308 vizualizari

 

Lasagna...o mancare pe care multi o iubim dar e o bomba calorica in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta este o varianta sanatoasa de lasagna care iti satisface poftele si partea cea mai buna este ca are foarte putine calorii comparativ cu reteta originala (pe care am postat-o deja mai demult). In plus, si modul de preparare dureaza mai putin decat la lasagna cu carne si doua sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei de masline
  • o ceapa mica
  • 2 dovlecei zucchini (daca sunt mai mari atunci ajunge doar unul )
  • 2 cani ciuperci feliate
  • 1 cana branzica de vaci redusa in grasimi (eu folosesc branza pe care o prepar acasa din iaurt)
  • 5 linguri parmezan ras
  • 125 gr mozzarella
  • 6 foi de lasagna
  • 250 ml bulion
  • 1 rosie mare
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • o lingurita sos de chilli (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc
  • oregano
  • o lingura semnite de in
  • o lingura seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna Vegetala:

1. Intr-o oala se pune la incins uleiul, dupa care se adauga ceapa, o lingura pasta de ardei, un morcov ras, dovlecelul taiat in felii subtiri si ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca continuu timp de aproximativ 5 minute pana se fragezesc legumele. La final se aduga semintele de in si susan.


2. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu parmezanul si putin piper.


3. Pentru sos, se pune la fiert bulionul in care adaugam o lingura pasta de ardei, un morcov ras, pasta de chilli (daca nu va place iute, nu puneti), rosia taiata cubulete si sare dupa gust. Se lasa la fiert pana se ingroasa sosul, iar la final se adauga busuiocul si oregano dupa gust.


4. Pentru ansamblare asezati 3 foi de lasagna intr-o tava mica tapetata cu foie de copt (daca nu aveti tava mica, pur si simplu faceti portia mai mare si asezati atatea foi cate va incap in tava). Puneti jumatate din amestecul de branza peste foi, iar peste aceasta adaugati jumatate din compozitia de legume. Peste legume adaugati jumatate din sosul de rosii, iar peste sos jumatate din mozzarela taiata felii foarte subtiri. Peste aceastea adaugati si celelalte 3 foi de lasanga si repetati straturile: branza, legume si sos.


5. Se da la cuptor la foc mic spre mediu circa 40 de minute ( pana sunt gata foile de lasagna) apoi se adauga deasupra cealalta jumatate de mozzarella taiata in feli subtiri si se mai lasa in cuptor 5 minute pana se topeste branza.


Se lasa sa se odihneasca 10 minute si se taie in 6 portii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna Vegetala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

22.08.2014, 09:48

buna

Panacris 1

22.08.2014, 14:35

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna