Lasagna Vegetala

de bianca92 in Lasagna, 22 Aug 2014 | 7279 vizualizari

 

Lasagna...o mancare pe care multi o iubim dar e o bomba calorica in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta este o varianta sanatoasa de lasagna care iti satisface poftele si partea cea mai buna este ca are foarte putine calorii comparativ cu reteta originala (pe care am postat-o deja mai demult). In plus, si modul de preparare dureaza mai putin decat la lasagna cu carne si doua sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei de masline
  • o ceapa mica
  • 2 dovlecei zucchini (daca sunt mai mari atunci ajunge doar unul )
  • 2 cani ciuperci feliate
  • 1 cana branzica de vaci redusa in grasimi (eu folosesc branza pe care o prepar acasa din iaurt)
  • 5 linguri parmezan ras
  • 125 gr mozzarella
  • 6 foi de lasagna
  • 250 ml bulion
  • 1 rosie mare
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • o lingurita sos de chilli (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc
  • oregano
  • o lingura semnite de in
  • o lingura seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna Vegetala:

1. Intr-o oala se pune la incins uleiul, dupa care se adauga ceapa, o lingura pasta de ardei, un morcov ras, dovlecelul taiat in felii subtiri si ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca continuu timp de aproximativ 5 minute pana se fragezesc legumele. La final se aduga semintele de in si susan.

2. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu parmezanul si putin piper.

3. Pentru sos, se pune la fiert bulionul in care adaugam o lingura pasta de ardei, un morcov ras, pasta de chilli (daca nu va place iute, nu puneti), rosia taiata cubulete si sare dupa gust. Se lasa la fiert pana se ingroasa sosul, iar la final se adauga busuiocul si oregano dupa gust.

4. Pentru ansamblare asezati 3 foi de lasagna intr-o tava mica tapetata cu foie de copt (daca nu aveti tava mica, pur si simplu faceti portia mai mare si asezati atatea foi cate va incap in tava). Puneti jumatate din amestecul de branza peste foi, iar peste aceasta adaugati jumatate din compozitia de legume. Peste legume adaugati jumatate din sosul de rosii, iar peste sos jumatate din mozzarela taiata felii foarte subtiri. Peste aceastea adaugati si celelalte 3 foi de lasanga si repetati straturile: branza, legume si sos.

5. Se da la cuptor la foc mic spre mediu circa 40 de minute ( pana sunt gata foile de lasagna) apoi se adauga deasupra cealalta jumatate de mozzarella taiata in feli subtiri si se mai lasa in cuptor 5 minute pana se topeste branza.

Se lasa sa se odihneasca 10 minute si se taie in 6 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna Vegetala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna