Lasagna

de gaby_gabytza in Lasagna, 9 Feb 2013 | 3856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagne
  • unt
  • 2 oua
  • cascaval
  • pentru sosul de carne
  • 600 g carne tocata
  • 3 linguri pasata de tomate
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • busuioc
  • pentru sosul Bechamel
  • 3 linguri unt
  • 2-3 linguri faina
  • 600 ml lapte
  • 1 varf cutit nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Sosul de carne - Calim ceapa in uleiul incalzit putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat. Adaugam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa scada apa adaugam carnea tocata si amestecam. Adaugam vinul si condimentele dupa gust, sare, piper si busuioc. Amestecam din cand in cand pana se evapora vinul. 

Sosul Bechamel - Intr-o cratita topim untul si adaugam faina. Amestecam continuu cca 1-2 minute (cat sa se prajeasca un pic). Adaugam laptele caldut si amestecam cu telul incontinuu in cratita pana incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si condimentam cu condimente dupa gust. 

Intr-o tava termorezistenta ungem cu unt asezam un rand de foi un strat de sos de carne si deasupra sos de Bechamel. Dupa deasupra adaugam cascaval ras si iar adaugam un strat de foi-strat de sos de carne-sos Bechamel si cascaval ras.Iar la final mai adaugam un strat de foi. Batem cele 2 oua bine si turnam deasupra adaugam cascaval ras si dam la cuptor cca 40 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne