Lasagna

de divainbucatarie in Lasagna, 29 Oct 2010 | 5390 vizualizari

 

Lasagna seamana cu un tort format din straturi de paste umplute cu carne tocată sau legume şi branza.
În funcţie de regiune italienii pregătesc lasagna in stiluri diferite. În Campania veti intalni mozzarella, branza ricotta şi carnaţi în lasagna. La Milano mancam lasagna cu Gorgonzola şi ciuperci, în timp ce în Piemont vom gasi lasagna cu trufe. Mai exista retete pentru lasagna vegetariana sau lasagna cu peşte sau fructe de mare.
Eu am facut lasagna cu piept de pui in stil Bolognese...

 

INGREDIENTE

  • PT sos Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • Pt sos Bolognese:
  • 500 g piept de pui fiert si taiat marunt
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 5 linguri ulei masline
  • 400 ml suc rosii
  • 100 ml vin rosu
  • o frunza busuioc
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g branza rasa (mozzarela, cascaval sau ricotta)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Preparare sos Bechamel:


Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimentează cu sare, piper si nucsoara. Luam cratita de pe foc si amestecam sosul cu cascavalul ras.


Preparare sos Bolognese:


Incalzim intr-o tigaie uleiul si punem la calit ceapa si usturoiul. Cand sunt foarte putin calite adaugam carnea de pui. Lasam putin sa se intrepatrunda gusturile si adaugam sosul de rosii si vinul.


Condimentam cu sare, piper, apoi punem frunza proaspata de busuioc si cimbru.


Asamblare Lasagna:


Fierbem foile de lasagna cam 3 minute in apa cu sare, apoi le scurgem.

Ungem un vas cu unt si punem un rand de foi de lasagna. Peste acestea punem un strat de sos Bechamel, apoi sosul de carne si peste toate un strat de branza (mozzarella rasa, cascaval sau ricotta). Repetam operatiunea de 4-5 ori. Peste stratul final de lasagna turnam sos Bechamel amestecat cu 2 linguri de sos de rosii si branza. Coacem timp de 30 de minute, in cuptorul preancalzit la 180°C. Se serveste fierbinte. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Simymy 1

01.07.2011, 20:35

am facut si eu este minunata.....cea mai buna lasagna ever....bv...felicitari..... la cat mai multe retete delicioase...

babi5 1

12.06.2014, 21:05

Xandrinne 1

10.12.2016, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro