Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2016 | 2884 vizualizari

 

Astăzi este ziua naţională a Ecuadorului, prin care se aniversează proclamarea independenţei fata de Spania în 1809.
Statul Ecuador, delimitat la Nord de Columbia, la Est și Sud de Peru și la Vest de Oceanul Pacific, este divizat în 24 de provincii și include și Arhipelagul (Insulele) Galapagos.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta traditionala de chiftele din cartofi amestecati cu ceapa prajita si branza rasa.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/llapingachos-chiftele-de-cartofi-cu_10.html
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g de cartofi
  • 2 cepe verzi tocate marunt
  • 200 g brânză proaspata rasă (de vaci, mozzarella)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1/2 linguriță de chimen
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 6-8 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene:

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .

Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei.

Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul.

Se amestecă câteva minute.

Condimentam : sare si piper.

Daca amestecul vi se pare moale puteti adauga un pic de faina.

Formam chiftelele, le punem pe o farfurie intinsa si le dam la rece 1 ora.

 

Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie.

Rumeniti bine chiftelelepe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Ideale pentru un antreu acompaniate de o salata de rosii sau verde sau ca garnitura la o mancare cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

10.08.2016, 21:17

elucubratiiculinare 1

13.08.2016, 09:10

foarte gustosi

mirela0911 1

14.08.2016, 10:23

Ce bune or fi fost!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume gratinate