Dovlecei cu branza la cuptor

de susu in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2010 | 5014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 2 dovlecei mari
  • - branza de vaci si telemea de oaie
  • - marar sau alta verdeata care va place
  • - putin unt  (1 cub cat o nuca)
  • - 1/2 lingura faina
  • - putin lapte si iaurt mai gras
  • - putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu branza la cuptor:

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.Se face un sos bechamel din untul pus la topit, apoi adaugata faina,si la sfarsit aduagat putin cate putin laptele sau iaurtul mai putin gros. Sosul sa nu fie foarte foarte gros dar nici subtire


Intr-un vas rezistent la cuptor, uns si tapetat, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Ultimul rand sa fie de dovlecei. La sfarsit se toarna sosul bechamel, apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

25.03.2010, 19:46

Bunica 1

25.03.2010, 20:06

Bun, foarte bun ! Este usor de pregatit si gustos. Este perfect pentru o cina. Cred ca ar merge si cateva masline in compozitie

nadina73 1

26.03.2010, 02:14

arata super bine felicitari,ami ai putem veni?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga la cuptor