Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2014 | 5219 vizualizari

 

Aceasta tarta s-a nascut ca idee din dragostea mea pentru tartele sarate, si-apoi s-a transformat in realitate in scurt timp dintr-o pofta incredibila de gust mediteranean, aromat si parfumat...o tarta minunata consistenta, deloc usoara din punct de vedere caloric, insa, merita savurata fara sa te mai gandesti la silueta, macar o data :))) iar daca totusi aveti remuscari, bagati un program bun de sport :))) asa ca va invit cu drag sa o probati! :) Arata frumos si poate sta fara sa-i fie jena pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 gr faina neagra
  • 100 gr faina alba( plus inca o mana pentru infainat)
  • 150 gr unt rece, din frigider, taiat felii sa se inmoaie usor( gras 85 % , nu incercati cu altceva)
  • 100 gr cartofi fierti( ca la piure si zdrobiti)
  • 1 ou mare
  • 2 linguri smantana grasa( cea mai grasa)
  • 2 linguri branza de vaci( grasa)
  • oregano
  • chimen
  • sare de mare un praf bun

Umplutura:

  • 400 gr feta
  • 250 gr smantana grasa
  • 2 oua
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • rozmarin
  • sare de mare
  • rosii marinate in : 2 sau 3 linguri ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, busuioc, rozmarin, sare de mare
  • masline kalamata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate:

Se marineaza rosiile taiate in jumatate in ulei de masline, zeama de lamaie( cativa stropi) si busuioc, oregano, rozmarin si sare de mare.

Se amesteca ingredientele intr-un vas larg, se taie untul in felii, aici va sfatuiesc sa il scoateti direct din frigider , se va inmuia sub actiunea framantatului, la prepararea blatului de tarte niciodata nu lasati untul la temperatura camerei.

Se framanta  aluatul nu dureaza foarte mult, apoi cand este gata sa mai adauga o manuta de faina, se infaineaza sa nu se mai lipeasca de maini, apoi se pune in folie direct la congelator pana ne ocupam de crema de branza.

Amestecam intr-un vas incapator, smantana cu feta maruntita, ouale, uleiul de masline, amidonul si restul de condimente.

Scoatem blatul de la rece, daca il veti pune la congelator veti constata ca e numai bun de intins. Eu l-am intins pe o foaie de copt cu ajutorul unei folii de prospetime pusa deasupra cu un sucitor. Am intins aluatul, astfel incat sa depaseasca mariginile tavii.

Intre timp am uns cu ulei si am tapetat tava( forma de tarta ( diam. 28 cm) cu o foaie de copt.

Am rasturnat aluatul cu tot cu foaia de copt apoi am desprins-o usor. 

Turnam crema de branza, punem rosiile marinate si maslinele dupa cum ne este inspiratia, aducem marginile cazute peste forma si le ridicam ciupind aluatul pentru a forma niste incretituri( sau cum doriti), sau pentru un aspect rustic lasati-l pur si simplu sa cada peste crema de branza fara sa fiti prea atenti la finisaje. :) Nu uitati sa intepati aluatul cu o furculita( gherute de pisicuta).

Coacem tarta la 200 de grade pentru 35 de minute.

Daca nu aveti forme asa mari faceti doua tarte sau reduceti cantitatile la jumatate.

Decorati cu crengute de rozmarin si serviti cu placere, mie sa stiti ca tare-mi  mai miroase a Creta :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Irina 1

20.04.2015, 10:13

Hmmm, ce bine arata tarta asta, Rux! Cum de n-am vazut-o pana acum? Si mie imi plac tartele de genul ei si imi asum riscul de a ma pufosi nitel, e prea buna!

Panacris 1

20.04.2015, 10:26

Gherca Daniela 1

20.04.2015, 10:28

foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandwich italienesc