Lasagna cu spanac

de Ina in Lasagna, 12 Sep 2016 | 901 vizualizari

 

Ador lasagna in orice combinatii 

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna
  • 500 g frunze spanac congelate
  • 1 ceapa mare
  • 80 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare / delikat
  • piper
  • Sos bechamel:
  • 80 g unt,
  • 80 g faina,
  • 800 ml lapte
  • delikat,
  • nucsoara
  • 150 g. cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.


Oprim focul, presaram cascaval ras si condimentam cu sare si piper.


Separat facem sosul bechamel: Punem la topit , intr-o craticioara, 80 g unt. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam laptele, putin cate putin, amestecand continuu la foc mic, pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Oprim focul , presaram delikat si nucsoara si omogenizam .


Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi il tapetam cu un strat de sos bechamel.


Asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam 3-4 linguri cu sos. Distribuim uniform o parte din umplutura de spanac, apoi reluam cu sos bechamel, foi de lasagna, sos, umplutura de spanac... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos bechamel si acoperim totul cu cascaval ras.


Introducem tava in cuptor si coacem la foc mediu pentru cca. 40 minute, cand foile de lasagna devin aramii si frumos valurite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

diaconta 1

14.09.2016, 22:46

Imi place lasagna dar nu am incercat cu spanac

dantes 1

17.09.2016, 11:18

Cred ca este buna,trebuie incercat

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si cascaval