Lasagne cu carne

de Alina26 in Lasagna, 24 Iul 2014 | 4049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g pasta pt lasagna uscata
  • 2 mozzarella
  • 150g parmezan ras

Sosul Ragu:

  • 1 kg carne amestec
  • o ceapa
  • un morcov
  • o tulpina de telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 700 g sos de rosii
  • o lingurita busuioc uscat
  • o lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • doua pahare de apa

Sos Bechamel:

  • 40 g unt
  • 2 lg ulei de masline
  • 6 lg de faina
  • 1 L lapte
  • sare
  • un varf de cutit de nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne:

Pregatim sosul Ragu:


Taiem toate legumele cubulete.


Punem uleiul la incins si adaugam legumele.


Dupa ce s-au inmuiat punem carnea, lasam pt 15 min sa scada apoi adaugam sosul de rosii, apa si condimentele si lasam sa fiarba aproximativ o ora.


Pregatim sosul bechamel:


Punem uleiul si untul la topit intr-o cratita si laptele separat intr-o oala la incalzit.


Dupa ce s-a topit untul adaugam faina treptat amestecand cu telul.


Punem laptele incet si amestecam pana se incorporeaza tot.


Dupa ce am terminat de pus tot laptele adaugam sarea si nuscoara si mai lasam pt inca 10 minute la foc mic sa fiarba amestecand din cand in cand.


Punem intr-o tava 2 linguri de sos ragu si 2 linguri de bechamel,le intindem atat cat sa cuprinda toata tava.


Adaugam pastele lasagna uscate si cele doua sosuri, motzzarella taiata cubulete si parmezanul ras


Continuam pana se termina tot sosul ultimul strat fiind mozzarela si parmezanul.


Punem tava la cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min pana se rumeneste.


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Am folosit pasta care nu necesita fierbere

2

Sosurile trebuie sa fie putin lichide

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

24.07.2014, 20:47

Si pentru mine o portie

alilianaa 1

25.07.2014, 08:38

tare bun

Alina26 1

25.07.2014, 14:34

Va mulțumesc pentru aprecieri! !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu sos ragu alla bolognese