Lasagna cu carne tocata

de reisnaor_2006 in Lasagna, 6 Mai 2015 | 29080 vizualizari

 

Este prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!

 

INGREDIENTE

Sos bolognese:

  • 500 g carne tocata
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt

Sosul Bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper

In plus:

  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella Delaco
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata:

Sos bolognese: Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga apoi carnea, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.

Sos Bechamel: Se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.

Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se asaza mozzarella si se lasa la gratinat.

Pofta buna!

             

TIPS-URI

1

Sosul bechamel trebuie sa fiarba suficient pentru a fi siguri ca faina este gatita.

2

Gustati sosul si daca nu se simte faina atunci sosul este gata.

3

Puteti adauga la sosul de carne patrunjel, foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

4

Nucsoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Lasagna