Lasagna cu carne tocata

de reisnaor_2006 in Lasagna, 6 Mai 2015 | 18647 vizualizari

 

Este prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!

 

INGREDIENTE

Sos bolognese:

  • 500 g carne tocata
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt

Sosul Bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper

In plus:

  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella Delaco
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata:

Sos bolognese: Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga apoi carnea, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.


Sos Bechamel: Se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.


Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se asaza mozzarella si se lasa la gratinat.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Sosul bechamel trebuie sa fiarba suficient pentru a fi siguri ca faina este gatita.

2

Gustati sosul si daca nu se simte faina atunci sosul este gata.

3

Puteti adauga la sosul de carne patrunjel, foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

4

Nucsoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

tarasmariana 1

07.05.2015, 02:29

Sim0na 1

08.05.2015, 08:58

Bya Ralu 1

30.05.2016, 22:20

ce fain arata,imi place mult lasagna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci