Lasagna cu carne tocata

de reisnaor_2006 in Lasagna, 6 Mai 2015 | 11292 vizualizari

 

Este prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella Delaco
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata:

              Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si carnea, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.

              Pentru sosul Bechamel se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.

              Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se aseaza mozzarella.Pofta buna.

             

 

TIPS-URI

1

Sosul bechamel:sosul trebuie sa fiarba suficient pentru a fii siguri ca faina este gatita.

2

gustati sosul si daca nu se simte faina atunci sosul este gata.

3

puteti adauga la sos patrunjel,foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

4

nucusoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu carne tocata-0
Lasagna cu carne tocata-1
Lasagna cu carne tocata-2
Lasagna cu carne tocata-3
Lasagna cu carne tocata-4
Lasagna cu carne tocata-5
Lasagna cu carne tocata-6
Lasagna cu carne tocata-7
Lasagna cu carne tocata-8
Lasagna cu carne tocata-9
Lasagna cu carne tocata-10
Lasagna cu carne tocata-11
Lasagna cu carne tocata-12

COMENTARII (21)

tarasmariana

tarasmariana 1

07.05.2015, 02:29

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2015, 08:58

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.05.2016, 22:20

ce fain arata,imi place mult lasagna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!