Lasagna dulce, cu branza si visine

de oanapl in Lasagna, 6 Oct 2017 | 3185 vizualizari

 

Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă, pe care am făcut-o după o rețetă de la Rocsi, dar am folosit mai puțin zahăr și am înlocuit coaja de portocale cu esență de lămâie. A ieșit grozav de bună! Mulțumesc pentru rețetă Rocsi! :*

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de lasagna
  • 700 g brânză de vaci
  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 cană de vișine fără sâmburi
  • un praf de sare
  • 1 lingură ulei unt (pentru uns vasul)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna dulce, cu branza si visine:

Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat.
Într-un bol pui brânza fărămițată, 4 gălbenușuri, zahărul măcinat și mixezi. Adaugi esențele  și mixezi.
Separat, bați cele 4 albușuri spumă, apoi le încorporezi cu ajutorul unei spatule în compozitia de brânză.
Ungi un vas termorezistent cu unt, așezi 3 foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză și 1/3 din vișine. Pui iar foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză, 1/3 din vișine, foi de lasagna, brânză și vișine.
Frișca lichidă o mixezi cu cele doua ouă și zahărul pudră și torni acest amestec peste crema de brânză.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când se rumenește frumos și lasagna este facută (40-50 de minute).
Scoți din cuptor, lași să se răcească și servesti.

TIPS-URI

1

Câns scoateți foile de lasagna din apa, să le puneți pe un prosop curat, răsfirate pentru a nu se lipi unele de altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna dulce, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.10.2017, 21:28

Ma bucur mult ca ti-a placut reteta mea! Ce mult imi place cum ti-a iesit!

mirela0911 1

08.10.2017, 11:13

Tate buna e!

oanapl 1

08.10.2017, 13:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna