Lasagna cu spanac si dovleac

de katty in Lasagna, 20 Dec 2014 | 2535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi lasagna
  • 300 gr spanac proaspat
  • 500 gr dovleac placintar
  • sos de rosii (400 ml pulpa de rosii, sare, piper macinat, un catel de usturoi, 1 lingura ulei de masline,1 lingurita zahar busuioc uscat)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara macinata
  • 100 gr parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si dovleac:

Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un praf de nucsoara.

Dovleacul il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie. Cand s-a inmuiat scoatem miezul, il presaram cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il amestecam bine.

Incingem intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin. Punem pulpa de rosii, sare, piper, zahar, busuiocul uscat si fierbem 5 minute pana sosul se ingroase usor.

Fierbem intr-o cratita apa cu putina sare si punem foile de lasagna, pe rand, cate 1-2 minute, sa se inmoaie usor.

Intr-o tava punem sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna, cat sa acopere fundul tavii. Asezam dovleacul, punem alte 2 foi, spanacul, apoi ultimele 2 foi de lasagna. Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor. Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

poa 1

21.04.2015, 13:15

Interesanta reteta, dar arata foarte bine!

katty 1

21.04.2015, 20:41

Simona, daca ai comentat de doua ori e clar ca iti place

kytz 1

04.01.2017, 19:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac