Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 28 Iun 2016 | 552 vizualizari

 

Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina care mereu imi aduce de la gradina ei si am invatat sa gatesc si altceva- va spun ca e foarte buna , doar ca trebuie fiarta separat inainte de a o folosi. Azi am facut aceste legume cu varza respectiva , putin picante si cu un sos de soia. Alaturi de orez thai simplu-a fost un deliciu. Va impartasesc si voua aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • cca 5 frunze de varza portugheza
  • o mana de amestec de legume chinezeste
  • 1 ceapa mica
  • 10-15 ciuperci champignon
  • 1 chilli
  • sare, piper alb, sos soia, sos worchester
  • ulei de masline
  • 1 cana orez Thai
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia:


Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15 minute. Tipul asta de varza e mai tare, de aceea cand gatim e bine sa o fierbem bine. Dupa ce am fiert bine o scurgem si o lasam deoparte .


Intr-un wok punem ceapa taiata marunt cu ulei de lasline la clait putin, aduagam ciupercile laminate si apoi legumele chinezesti. Le saltam ,evitand sa amestecam prea mult cu lingura. Punem sare, piper alb si un chilli daca va place iute. Adaugam varza pe care am taiat-o mai marunt si am lasat la sotat inca cca 5 minute, pana legumele sunt bine omogenizate si patrunse. La final punem sos soia (putin) si sos worchester (putin).


Ca si orez eu am ales orezul thai-deosebit de bun-cu aroma si miros special in termeni de orez. Si se face foarte simplu: punem la fiert 2 cnai de apa, cand clocoteste punem o cana orez si punem sare, acoperim vasul si lasam sa scada apa -cca 10 minute. Orezul e fiert si stingem.


Servim alaturi de legume.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Gherca Daniela 1

28.06.2016, 20:23

Rahela Velicu 1

28.06.2016, 20:31

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi