Lemon curd

de susu in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mari,
  • 175 ml zeama
  • 4 oua potrivite,
  • 250 ml
  • Un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon curd:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui.


Faceti pauze dese sa nu se arda mixerul dar untul trebuie bine mixat. Adaugam cate un ou și amestecam după fiecare. Urmeaza zeama și coaja de lămâie impreuna cu sarea. Crema rezultata va arata ca și taiata dar isi va reveni când e gata. Umplem o oala cu apa pe jumătate și punem pe foc.


Cand da in clocot punem in ea alt vas mai mic în care punem crema, trebuie sa intre cu totul ca sa nu iasa aburul de la bain marie. Amestecam cu o spatula de silicon ca sa nu iasa cocoloașe. Se tine pe foc 10 minute, în ultimele 5 minute se amesteca continuu pana la ingrosare.


Dupa ce este gata eu mai amestec în ea sa nu formeze crusta deasupra. Se pune calduta în borcane și strangem bine capacele. Tine chiar și 1-2 luni la frigidet, la mine nu apuca. Putem alege varianta cu lume sau portocala. Este un desert răcoritor de vara, se foloseste la inghetata, briose, tarte, cheescake dar și ca atare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.06.2016, 21:45

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Lemon Curd