Lemon curd

de susu in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mari,
  • 175 ml zeama
  • 4 oua potrivite,
  • 250 ml
  • Un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon curd:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui.


Faceti pauze dese sa nu se arda mixerul dar untul trebuie bine mixat. Adaugam cate un ou și amestecam după fiecare. Urmeaza zeama și coaja de lămâie impreuna cu sarea. Crema rezultata va arata ca și taiata dar isi va reveni când e gata. Umplem o oala cu apa pe jumătate și punem pe foc.


Cand da in clocot punem in ea alt vas mai mic în care punem crema, trebuie sa intre cu totul ca sa nu iasa aburul de la bain marie. Amestecam cu o spatula de silicon ca sa nu iasa cocoloașe. Se tine pe foc 10 minute, în ultimele 5 minute se amesteca continuu pana la ingrosare.


Dupa ce este gata eu mai amestec în ea sa nu formeze crusta deasupra. Se pune calduta în borcane și strangem bine capacele. Tine chiar și 1-2 luni la frigidet, la mine nu apuca. Putem alege varianta cu lume sau portocala. Este un desert răcoritor de vara, se foloseste la inghetata, briose, tarte, cheescake dar și ca atare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.06.2016, 21:45

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lemon Curd