Desert tarte cu crema de lamaie si ciocolata alba

de laura_n in Prajituri, 9 Mai 2017 | 469 vizualizari

 

Daca vreti sa va rasfatati cu un desert usor, cremos, fin si delicios, v-as recomanda sa incercati aceasta reteta de tarte.
Crema de lamaie (lemon curd-ul), in combinatie cu ciocolata alba si frisca, dar si zmeura dulce-acrisoara, fac senzatie impreuna.
 

 

INGREDIENTE

  • aluat tartă:
  • 130 gr unt
  • un praf sare
  • 250 gr făină de grâu
  • 1 ou de găină
  • 1 lg zahăr pudră
  • 1 vrf. cuțit bicarbonat sodiu
  • crema de lămâie:
  • 3 gălbenușuri
  • 3 lg zahăr brut
  • 100 ml suc proaspăt lămâie
  • coajă rasă de lămâie (atenție, folosiți bio)
  • 90 gr unt
  • 40 ml limoncello (lichior lămâie)
  • 80 gr ciocolată albă
  • 400 gr smântână grasă
  • ornat:
  • 500 gr smântână pentru frișcă
  • 2 lg zahăr pudră
  • sos fructe:
  • 200 gr fructe de pădure
  • 1 lg amidon
  • 50 ml apa
  • 1 lg zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarte cu crema de lamaie si ciocolata alba:

Untul rece se taie cuburi. Se cântărește făina.

Într-un vas, se pune untul, se adaugă un praf de sare, făina cu un vârf de cuțit de bicarbonat și o lingură cu zahăr. Se amestecă, apoi se adaugă oul. Se frământă un aluat doar până devine omogen, nu trebuie frământat excesiv. Se ambalează în folie alimentară și se pune la rece o jumătate de oră.Se pregătește o baie de aburi. Ouăle se separă în albușuri și gălbenușuri.

Într-un vas termorezistent, se pun gălbenușurile și zahărul. Se omogenizează.

Se spală lămâia, se usucă cu un șervet de hârtie. Se rade fin coaja și se stoarce sucul apoi.

Se adaugă zeama de lămâie peste compoziția de ouă, se omogenizează și se transferă vasul pe baia de aburi. Se amestecă în continuu, cu un tel para. În momentul în care crema capătă consistență cremoasă, densă, se ia de pe sursa de căldură. Nu trebuie fiartă mult, își va schimba textura fină.

Se adaugă coaja de lămâie, ciocolata albă. Se amestecă ca să se topească ciocolata, apoi se adaugă și cubul de unt. Se amestecă până la omogenizare. Compoziția va deveni temperată, astfel încât se poate adăuga și lichiorul. Sigur, cine nu dorește, poate să omita folosirea lichiorului. Crema se depozitează la rece.Se pornește cuptorul, la 180 grade C.

Aluatul se scoate de la rece, se porționează în 6-8 bucăți. Fiecare bucată se întinde pe blatul înfăinat, se decupează în forma necesară. Se așază aluatul în forma de copt, se presează ușor ca să adere. Se înțeapă fiecare aluat cu ajutorul unei furculițe.

Toate porțiile de aluat de tartă se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 12- 15 minute, în funcție și de dimensiunea lor. După ce s-au copt, se scot, se lasă la temperat. Se vor umple cu cremă, doar în momentul în care vor fi reci și ușor întărite.Crema de lămâie se scoate de la rece.

Smântâna se bate într-un vas de inox, cu ajutorul unui mixer, până capătă consistență și devine pufoasă. Se încorporează crema de lămâie și se umplu formele de tartă. Se dau la rece, timp de o jumătate de oră.


Smântâna pentru frișcă se bate la fel, într-un vas din inox, până capătă consistență, se adaugă zahărul. Tartele se ornează cu frișca proaspătă și se dau la rece din nou.


Fructele de pădure se pun într-un vas. Se amestecă o lingură de amidon cu una de zahăr și împreună cu 50 ml de apă. Se toarnă acest amestec peste fructe, iar vasul se pune pe foc, amestecând ușor, se lasă până când sosul capătă o ușoară consistență. Se lasă la temperat.

Tartele se garnisesc cu sos de fructe.

Sunt absolut delicioase aceste tarte cu cremă de lămâie și ciocolată albă.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa folositi si coaja de lamaie, alegeti niste lamai bio sau din productie proprie.

2

Exista diverse retete de lemon curd, incercati ceea ce va place mai mult.

3

Dacă doriți ca să obțineți o culoare vie, intensă la crema de lămâie, puteți folosi zahăr alb în loc de cel brut. Folosiți smântână naturală, veți simți diferența.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarte cu crema de lamaie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

10.05.2017, 18:58

Ador aceste tarte! Sunt mai mult decat delicioase!

dantes 1

11.05.2017, 16:51

Delicioase!

Catalina L 1

12.05.2017, 10:33

frumoase si bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec Regal cu lamaie si mac