Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)

de Catalina L in Prajituri, 23 Sep 2017 | 3836 vizualizari

 



O reteta foarte simpla si rapida, parfumata si aromata. Este recomandat s-o faceti o seara inainte pentru a se imbiba bine cu sirop.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/placinta-cu-iaurt-si-portocale.html

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de foi de placinta
  • 400 grame de iaurt natur
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 80 ml ulei
  • doua lingurite de praf de copt
  • coaja si zeama de la o portocala mare
  • felii de la 1/2 portocala mare pentru decor

pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 120 g de zahar
  • zeama si coaja de la de la 1/2 portocala mare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita):

Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte).

Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm.

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de portoccale, praful de copt stins in zeama de portocala si amestecam bine cu un tel

Incorporam foile de placinta, rupte.

Amestecam totul bine si apoi punem compozitia obtinuta in tava.

Dam la cuptor pentru 45 minute sau pana cand observam ca se desprinde de pe margini si se rumeneste.

Dupa 30 de minute, am pus deasupra feliile de portocala.

Intre timp, pregatim siropul: punem apa si zaharul la fiert pentru zece minute (pana cand observati ca incepe sa se lege), dupa care adaugam zeama si coaja de la portocala si mai fierbem inca cinci minute.

Turnam siropul caldut peste prajitura proaspat scoasa din cuptor. Siropul va fi absorbit complet dupa 1-2 ore.

Lasam deci sa se patrunda foarte bine pana a doua zi, daca aveti rabdare :) .

Este foarte buna si calduta, se poate manca cand este la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Merisor 1

24.09.2017, 10:15

Asta-mi place maxim

Rocsi 1

24.09.2017, 20:43

Eu nu as refuza deloc o portie, dar fara sirop as dori sa fie

dantes 1

25.09.2017, 11:05

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena