Desert macarons

de Gabriela_Gh in Prajituri, 28 Ian 2019 | 3041 vizualizari

 

 Este pentru a treia oara cand fac macarons si-mi ies din ce in ce mai bine. O sa mai lucrez putin la culori, dar ca si gust sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 145 g albusuri crude
  • 230 g zahar pudra
  • 115 g faina de migdale
  • 70 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu 70% cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons:

  Batem albusurile, sarea, zaharul tos cu robotul (sau mixer) la viteza medie timp de 3 min. Crestem viteza la mediu spre mare timp de inca 3 min, apoi la viteza mare inca 4 min.

Obtinem o bezea foarte tare.

Faina de migdale impreuna cu zaharul pudra le dam prin blender si dupa aceea le cernem printr-o sita fina.

Adaugam faina de migdale si zaharul pudra peste bezea si amestecam cu o spatula de sus in jos pana obtinem o pasta lucioasa care curge usor.

 Daca vrem sa le coloram, impartim compozitia in cate culori dorim, adaugam colorant si amestecam usor.

 Cu posul spritam direct in tava,pe hartie de copt, cerculete cu dimensiuni cam de 2.5-3 cm la o distanta de 2 cm unul de altul.

 Batem tava de masa ca sa fim siguri ca a iesit tot aerul din compozitie si daca mai observam vreo bula de aer o intepam cu o scobitoare.

 Lasam tava pe masa cam 45 min pana cand macaronsi fac o crusta lucioasa si atunci cand atingem usor cu degetul nu se lipeste.

 Se coc in cuptorul incins la 150 grade C, cam 18-20 min.

Ii putem umple dupa preferinte cu diverse creme. Eu am ales sa fac un ganache de ciocolata:am incalzit frisca intr-o craticioara pana la aproape punctul de fierbere. Am adaugat ciocolata bucati si dupa ce s-a dizolvat complet, am amestecat cu o spatula. Dupa ce s-a racit bine(la frigider) am amestecat cu mixerul pana am obtinut o crema mai tare.

 Dupa ce s-au racit macaronsii, i-am unit doi cate doi cu crema de ciocolata la mijloc.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post