Prajitura desteapta cu cacao

de babi5 in Prajituri, 26 Mar 2014 | 7914 vizualizari

 

Am primit reteta de la vecina surorii mele .. Varianta retetei este cu noua oua eu am facu-o dintr-o portie si jumatate fiindca am tava mare.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 l lapte
  • 250 gr, zahar
  • 200 gr unt topit si racit
  • arome(rom,coaja de lamie,coaja portocala,extract vanilie dupa gust )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu cacao:

Se bat galbenusele cu zaharul pina se albesc, se adauga untul topit si racit, apoi treptat se adauga laptele amestecind continuu cu mixerul la viteza mica .

Se adauga aromele .

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao, amestecind incet,de jos in sus ,pastrind consistenta pufoasa.

Se toarna peste albusuri compozitia  de galbenus ,amestecind cu grija pentru a pastra textura .

Se toarna  in tava  tapetata cu hirtie de copt .

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca bine apoi pudram cu zahar pudra  si portionam

Pofta  buna!..

TIPS-URI

1

Nu se taie pina nu se raceste bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

babi5 1

26.03.2014, 13:56

Simona72 am facut si calalta varianta fara cacao

babi5 1

26.03.2014, 13:58

Tiby MotanLaOale multumesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata