Prajitura Tweety

de DanaModog in Prajituri, 20 Mai 2014 | 1771 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa care e pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • Un praf de copt
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru ornare
  • Ciocolata razuita

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tweety:

6 albusuri se bat spuma tare, se adauga 180 gr zahar, 200 gr nuca macinata, 3 inguri de faina si un praf de copt. Se amesteca toate si se da la cuptor. Dupa ce s-a racit, deasupra se pune o crema. 

Crema: 6 galbenusuri , 3 linguri faina, 300 ml lapte, 6 linguri zahar ,2 plicuri zahar vanilat 

Se pune la foc mic si se fierbe pana se ingroasa amestecand incontinu. Dupa ce s-a racit se adauga 150  gr margarina rama si se freaca bine pana devine ca o pasta si se pune deasupra pe prajitura.

Se razuieste deasupra ciocolata sau se presara ornamente

 

TIPS-URI

1

Se poate pune nuca macinata si in crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tweety" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

20.05.2014, 19:36

Bine ai venit!

DanaModog

DanaModog 1

21.05.2014, 11:30

Multumesc

- TABITA -

- TABITA - 1

21.05.2014, 11:49

Buna prajitura si arata super! Bine ai venit!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!