Desert gogosi pufoase

de ralu_ca in Prajituri, 30 Noi 2014 | 16483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 70 g unt la temperatura camerei
  • 300 g lapte dulce caldut
  • 50 g drojdie
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Intr-un bol am sfaramat drojdia si am adaugat putin zahar, 1 lingurita, putin lapte caldut si amestecam pana se dizolva si 2 lingurite de faina. Am amestecat pana obtinem o maia semi lichida, lasand-o 10 minute la cald sa creasca.


Intr-un bol punem faina, maiaua, galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si amestecam, punand putin cate putin laptele caldut, adaug untul si incorporam foarte bine in aluat. Scoatem din bol aluatul si il framantam foarte bine 10 minute, pana se obtine un aluat perfect ( and il atingi isi revine).


Un alt bol se unge cu putin unt si punem aluatul in acesta pentru a nu se lipi pe peretii vasului. Lasam la cald 30 minute.


Aluatul a crescut si il scoatem din bol si se lucreaza putin ca sa scoatem bulele in aluat.


Am presarat putina faina pe blat si am inceput sa intind aluatul cam de 1 cm.


Cu ajutorul unor forme, pe care le-am dat putin prin faina, am taiat gogosile. Le mai las putin sa creasca, apoi le prajim in ulei incins pe o parte si alta. Le scoatem pe un platou tapetat cu servetele absorbante, apoi le pudram cu zahar pudra vanilat.


Am obtinut niste gogosi absolut delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

30.11.2014, 20:53

Ce buneeee!!

Constelatialeu 1

30.11.2014, 21:23

Rocsi 1

01.12.2014, 22:19

Niste gogosi trebuie sa fac si eu zilele astea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi