Prajitura cu nectarine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 18 Iul 2015 | 3779 vizualizari

 

Am batut-o pe Merisor la cap sa-mi dea reteta unei prajituri bune din care mancasem vara trecuta la tara. Ea, avand multe retete cu branza si piersici, n-a stiut sa-mi spuna exact care e, dar am gasit-o eu pana la urma. M-am pus pe treaba, numai ca n-am mai pus si piersici, am pus doar nectarine, si am savurat-o din plin.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 4 linguri branza Fagaras (175 g);
  • 4 linguri smantana (200 g);
  • 4 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de copt;
  • sare;
  • 4 linguri gris;
  • 6 linguri faina;
  • 4 nectarine mari.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat, dupa care se toarna compozitia cu galbenusuri peste ele. Se adauga grisul, faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se omogenizeaza.

Aluatul se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Se spala nectarinele si se feliaza, apoi se aseaza peste aluat.

Se da tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Inainte de servire se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu