Prajitura cu nectarine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 18 Iul 2015 | 3908 vizualizari

 

Am batut-o pe Merisor la cap sa-mi dea reteta unei prajituri bune din care mancasem vara trecuta la tara. Ea, avand multe retete cu branza si piersici, n-a stiut sa-mi spuna exact care e, dar am gasit-o eu pana la urma. M-am pus pe treaba, numai ca n-am mai pus si piersici, am pus doar nectarine, si am savurat-o din plin.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 4 linguri branza Fagaras (175 g);
  • 4 linguri smantana (200 g);
  • 4 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de copt;
  • sare;
  • 4 linguri gris;
  • 6 linguri faina;
  • 4 nectarine mari.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat, dupa care se toarna compozitia cu galbenusuri peste ele. Se adauga grisul, faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se omogenizeaza.

Aluatul se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Se spala nectarinele si se feliaza, apoi se aseaza peste aluat.

Se da tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Inainte de servire se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gabi