Desert baclava turceasca cu nuca

de AlexTeacher in Prajituri, 24 Aug 2017 | 6006 vizualizari

 

Desert turcesc plin de condimente orientale, nuca si insiropat din plin! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Foi placinta 1 pachet
  • Miez de nuca macinat cca 300 g
  • Zahar pudra 3 linguri
  • Cardamon macinat ½ lingurita
  • Scortisoara macinata 1 lingurita
  • Ienibahar macinat ½ lingurita
  • Nucsoara ¼ lingurita
  • Unt 82% grasime 200 g
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingura

Sirop

  • Zahar 650 g
  • Apa 500 ml
  • Apa de trandafiri 4 linguri
  • Suc de lamaie 1-2 linguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava turceasca cu nuca:

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca.



Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui.



Pune untul la topit, se poate direct pe foc, dar e posibil sa se arda, asa ca mai bine topeste-l la bain marie. Pune untul intr-un castron de metal sau de sticla si asaza-l peste o oala umpluta pana la jumatate cu apa. Lasa focul mic, sa se topeasca usor.



Pune prima foaie de placinta in tava si unge-o cu untul topit. Procedeaza la fel cu inca 6 foi. Atentie sa ungi si marginile foilor!



Amesteca miezul de nuca macinat cu scortisoara, cardamomul, ienihabarul, zaharul pudra si apoi rade si un pic de nucsoara. Cel mai bine e sa cumperi nucsoara intreaga, cand o razi, are o aroma mai puternica. Pune amestecul peste foile de placinta. Ai grija sa fie aceeasi cantitate de nuca pe toata suprafata.



Ia foaia numarul 8, pune-o peste nuca, unge-o cu unt, apoi intoarce-o cu grija si unge-o si pe cealalta parte. Continua sa pui celelalte foi din pachet, ungandu-le pe fiecare cu unt.



Portioneaza baclavaua inainte de a o baga la cuptor. O poti taia patratele, romburi, nu conteaza.



Bag-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute, pana devine aramie deasupra. Cand e gata, toarna siropul rece peste ea. Decoreaza cu fistic tocat marunt si lasa baclavaua minim 2 ore la insiropat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava turceasca cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 10:37

super buna!!!

dantes 1

08.10.2017, 07:40

Super!

mamaieelena 1

08.10.2017, 20:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara