Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Feb 2018 | 1206 vizualizari

 

Reteta cu dragoste! :x 
Este o prajitura lejera, foarte gustoase cu arome imbietoare de cirese, rom si vanilie alaturi de ciocolata neagra...eu zic ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • esenta de rom si vanilie dupa gust (optional)
  • 90 g faina
  • 30 g amidon de porumb (maizena)
  • 1 plic roz de 10g ( levure colore- are 2 in 1 si putere de crestere si colorant) sau puteti inlocui cu cacao
  • Pentru crema:
  • 1 borcan de compot de cirese/ visine de 580ml
  • 1 plic agar-agar / 6 foi de gelatina sau 10g gelatina granule
  • 400 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 50 ml smantana lichida hulala
  • Pentru sirop: apa-zahar-rom sau in fuctie de preferinte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese:

Blatul:



Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru un gust mai placut si mai aromat, iar la final trecem printr-o sita faina cu amidonul si plicul roz, omogenizam usor cu o paleta si turnam compozitia rezultata in tava aragazului, pe care o tapetam cu hartie de copt.

Dam blatul pentru prajitura la cuptor pentru 15-20 minute.

Cand este gata il lasam sa se raceasca complet si il taiem pe jumatate.





Crema:

Desfacem borcanul de cirese ( fara samburi, daca al votru are sa le scoateti samburii).



Scurgem borcanul de compot intr-un ibric si il incalzim. Sparat dizolvam plicul de agar-agar cu putina zeama sau apa si-l turnam in apa de la compot, lasam sa dea un clocot (avantajul meu este ca

folosesc agar-agar, daca nu aveti si folositi gelatina, aveti grija ca sucul sa nu dea in clocot), lasam zeama din compot sa se raceasca complet, apoi adaugam ciresele, mai pastram cateva pentru ornat.



Intre timp amestecam iaurtul cu zaharul, turnam compotul de cirese si amestecam usor.

Frisca o mixam bine si o incorporam in amestecul de iaurt cu cirese, folosindu-ne de o spatula.

Dam bolul la rece pentru 30 minute.



Intre timp, luam o tava de marimea jumatatii de blat, daca este putin mai mare, va puteti folosi de un carton, cum am facut eu; am pus folie de plastic pe fudul tavii, pentru a scoate mai usor prajitura

si punem primul blat pe care il insiropam, turnam la mijloc crema si la final cealalata jumatate de blat si ea insiropata. Dam prajitura la rece pentru a doua zi.



Cand crema s-a intarit, taiem prajitura in cuburi de 5 cm/ 5 cm (fara margini, pentru un aspect mai frumos) si o glazuram cu ciocolata topita impreuna cu frisca lichida ( sa nu fie foarte fierbinte, doar calduta) apoi ii punem o cireasa din compot!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

23.02.2018, 22:24

Imi plac mult prajiturile cu fructe

elucubratiiculinare 1

24.02.2018, 21:13

pe gustul meu

miki_a 1

02.04.2018, 03:40

Waw! M-am pierdut pe undeva... Ce muuuuult îmi place !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea